Home Locals - Norrköpings Flygplats Norrköping Airport ökar passagerarantalet i juli

Norrköping Airport ökar passagerarantalet i juli

0
Norrköping Airport ökar passagerarantalet i juli

Norrköping Airport fortsätter att öka antalet passagerare. I juli månad blev ökningen blev 6 % mot föregående år. Totalt blev antalet passagerare 13.045 st. Swedavias 10 flygplatser hade som referens en ökning med 1 % mot 2017 samma månad. Under perioden januari till juli är ökningen 10.051 resenärer till totalt 65.390 st vilket motsvarar 18%.

Även under Juli månad fortsatte passagerarantalet att öka på Norrköping Airport. Ökningen blev 6 % till 13.045 passagerare. Med tanke på det varma sommarvädret i Sverige och den svagare kronan mot Euron är ökningen anmärkningsvärd. Swedavias 10 flygplatser som referens hade en ökning med 1% mot 2017.

Under perioden januari – juli har passagerarantalet på Norrköping Airport ökat med 10.051 st till 65.390 resenärer, vilket motsvarar 18%.

– Det ska erkännas att vi var lite oroliga för hur utvecklingen skulle bli med en sån här tropisk sommar, men värdet av att komma utomlands är uppenbarligen mycket större än bara sol och bad, säger Bertil Skärblom, Marknadschef på Norrköping Airport.

– Nu har vi haft en ökning under sex av sju månader och vi går mot en period med mycket resande, så det mesta talar för att ökningen kommer att fortsätta. Dessutom får Münchenlinjen med BMI/Lufthansa upp till två avgångar om dagen igen fr o m 20 augusti och det talar också för att både privat och affärsresandet kommer att fortsätta öka, säger Norrköping Airports VD Ola Matsson.

För mer information kontakta:

Ola Matsson, VD Norrköping Airport AB

Tel: 070-398 52 80

e-post: ola.matsson@nrkairport.se

Bertil Skärblom, Marknadschef Norrköping Airport AB

Tel: 070-547 63 43

e-post: Bertil.skarblom@nrkairport.se

Via Norrköping flygplats når man totalt 15 destinationer. Vi är Sveriges äldsta flygplats för trafikflyg och ägs sedan 2006 av Norrköpings kommun. Norrköping flygplats har reguljärflyg till München med BMI Regional/Lufthansa och Visby med BRA under sommaren. Via Munchen når man 230 destinationer runt om i världen. Under sommarsäsongen finns också chartertrafik till Antalya, Kroatien, Cypern, Rhodos, Kreta, Kos, Kalymnos och Mallorca, Bulgarien och Montenegro. Vintertid kan man resa med charter till Gran Canaria 3ggr/v, Teneriffa, La Gomera och Kap Verde. Norrköping flygplats erbjuder även fraktflyg.