Home Locals - Norrköpings kommun Pressinbjudan: Rum för arkeologi – ny utställning på Norrköpings stadsmuseum

Pressinbjudan: Rum för arkeologi – ny utställning på Norrköpings stadsmuseum

0
Pressinbjudan: Rum för arkeologi – ny utställning på Norrköpings stadsmuseum

På arkeologidagen den 26 augusti invigs en ny utställning på Norrköpings stadsmuseum. Utställningen Rum för arkeologi passar både de äldsta och de yngsta.

I utställningen visas fynd från aktuella utgrävningar i Norrköping. Bland annat visas fynd från Inre hamnen. Utställningen fylls på med nya fynd under året.

Alla barn kan följa med stadsmuseets maskot Bäversälen och lära sig vad en arkeolog arbetar med. Hur ser en arkeolog ut? Varför gräver man? Och vad händer med fynden som hittas? Barnen kan även själva prova på att klä sig som en arkeolog.

Utställningen invigs den 26 augusti klockan 12.00, men media är välkomna på en pressvisning några dagar tidigare:

Datum: torsdagen den 23 augusti
Tid:
klockan 10.00
Plats:
Norrköpings stadsmuseum

Utställningen är producerad i samarbete med Stiftelsen Kulturmiljövård och Arkeologerna.

För nedladdningsbara bilder, se under relaterat/Bilder & Videor.

Kontaktperson:
Theres Furuskog
Titel: antikvarie
E-post: theres.furuskog@norrkoping.se
Telefon: 011-15 26 55
­_____________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!