Home Locals - Norrköpings kommun Norrköpingsföretagare blev Årets företagare i Östergötland

Norrköpingsföretagare blev Årets företagare i Östergötland

0
Norrköpingsföretagare blev Årets företagare i Östergötland

Sigge Bilajbegovic, grundare av Platinum Cars, utsågs den 22 augusti till årets företagare i Östergötland. Han får därmed representera Östergötland i riksfinalen den 19 oktober som kommer att hållas i Blå hallen i Stockholms stadshus.

– Jag är oerhört stolt och hedrad över priset, framförallt äran att få representera Norrköping i Sverigefinalen i Blå hallen, säger Sigge Bilajbegovic.

Norrköpings kommun önskar Sigge varmt lycka till.

– Jag vill gratulera Sigge som är så otroligt värd detta pris i stenhård konkurrens! Kan stolt säga att Sigge är en otroligt viktig ambassadör för Norrköpings näringsliv, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör i Norrköpings kommun.

Det är Företagarna som delar ut priset och så här löd motiveringen till varför Sigge Bilajbegovic utsågs till Årets företagare i Östergötland: “Med en drivkraft av sällan skådat slag har företagaren lyckats skapa inte bara ett företag, utan även ett landmärke för besökare till Östergötland. Vår vinnare valde tidigt att bygga företaget utifrån sina egna värderingar och visioner. Starten skedde i liten skala men har nu vuxit till den största anläggningen i Europa i sin del av branschen. Receptet för att lyckas med det inom vår vinnares bransch är fokus på affärsidén, våga tacka nej och att ha full kontroll på likviditeten! Dessutom visar Årets företagare Östergötland på ett gott ledarskap och på ett engagemang i människor utanför företaget, detta genom att till exempel stötta tjejer som vill lira fotboll.”

Kontaktperson:
Pontus Lindblom
Titel: näringslivsdirektör
Telefon: 070-667 27 40
_________________________________________________________________
Avsändare: Louise Flygt, kommunikationsdirektör
Telefon: 011-15 11 94

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!