Home Locals - Norrköpings kommun Utställningen En gränslös blick öppnar på Norrköpings Konstmuseum

Utställningen En gränslös blick öppnar på Norrköpings Konstmuseum

0
Utställningen En gränslös blick öppnar på Norrköpings Konstmuseum

Torsdagen den 6 september kl. 10.00 hålls pressvisning av utställningen En gränslös blick. Konstnärerna Ermias Ekube, Shireen Haj Mustafa och Sahar Burhan tolkar Norrköpings Konstmuseums samling. Konstmuseet bjuder in och välkomnar till ett färgsprakande och storlaget kulturmöte. 

Norrköpings Konstmuseum har bjudit in konstnärerna Sahar Burhan, Ermias Ekube och Shireen Haj Mustafa att välja verk ur museets samling och skapa egna tolkningar utifrån personliga tankar och erfarenheter. Deras val överraskar och utmanar.

Konstnärernas verk ger oss möjlighet till reflektion över vår samtids aktuella frågor i mötet med konsthistorien. Utställningen berör både hur vi förhåller oss till kulturarvet och den globala kommunikationen mellan människor. Här finns också tankar på ett ständigt närvarande förtryck som bara byter skepnad och form.

Utställningen En gränslös blick invigs av Marika Lagercranz på Norrköpings konstmuseum den 8 september 2018. Kultur- och fritidsdirektör Maria Modig kommer också att närvara. Utställningen är ett samarbete med föreningen V.O.D.K.A.N. och Konsten att delta, ett KRO-projekt.

Välkommen till pressvisning tillsammans med konstnärerna!

Datum: torsdag 6 september
Tid: 10:00
Plats: Norrköpings konstmuseum

Kontakt:
Bonnie Festin
Titel: intendent
Telefon: 011-15 26 34, 072-709 50 78
bonnie.festin@norrkoping.se

Presskontakt:
Matilda Lindström
Titel: intendent kommunikation, marknadsföring och program
Telefon: 011-15 26 04, 0730-20 26 04
matilda.lindstrom@norrkoping.se

_________________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!