Pressinbjudan: Norrköpings kommun bäst på europeiskt samarbete

Förra året fick Norrköpings kommun utmärkelsen Årets Erasmus+aktör för sitt framgångsrika arbete med europeiskt utbyte inom utbildning. Priset var att få arrangera en nationell konferens om skolutveckling genom internationella utbyten. Nu är det dags för konferensen.

Erasmus+ är EU:s program för samarbete inom utbildning, ungdom och idrott. Utmärkelsen Årets Erasmus+aktör delas ut av Universitets- och högskolerådet (UHR). Konferensen syftar till att sprida goda exempel om hur skolor och förskolor utvecklats genom internationella samarbeten samt uppmärksamma det samarbete som låg till grund för att Norrköpings kommun fick utmärkelsen Årets Erasmus+aktör.

– Jag är mycket glad och stolt över att Norrköpings kommun fick utmärkelsen förra året och nu får möjlighet att hålla konferensen. Internationella utbyten ger mycket för att stärka utbildningskvaliteten och höja kompetensen bland både elever och personal genom olika typer av metodutveckling, förbättrade språkkunskaper och internationella kontakter, säger Katarina Sperling, internationell projektsamordnare på utbildningskontoret i Norrköpings kommun.

Under konferensen kommer 2018 års Erasmus+aktör att utses.

Media inbjuds till konferensens lunchmingel.

Datum: onsdag den 12 september
Tid: klockan 12.00 – 13.00
Plats: Louis De Geer Konsert & Kongress

Obs! Anmälan för att serveras lunch sker senast tisdag den 11 september, klockan 12.00, till Katarina Sperling (se kontaktuppgift nedan).

Varmt välkomna!

Läs mer om konferensen och programmet här.

Kontaktperson:
Katarina Sperling
Titel: internationell projektsamordnare, utbildningskontoret
Telefon: 0730-20 27 34
katarina.sperling@norrkoping.se

__________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!