Riksvägen öppnas upp igen

I Norrköpings kommuns projekt med spårbytet på Värmlandsgatan är etappen där Riksvägen ingår snart färdig. Från och med imorgon tisdag öppnas genomfarten på Riksvägen återigen upp, vilket är tidigare än beräknat.

– Det är många som nyttjar Riksvägen och som har berörts av avstängningen. Därför har entreprenören Skanska jobbat hårt hela sommaren för att vi skulle hinna bli klara så snabbt som möjligt. Planen var att Riksvägen skulle kunna öppnas upp igen till vecka 38 så det känns väldigt bra att vi nu istället blir klara i början av vecka 37, säger Fredrik Melefors, projektledare.

Avspärrningarna tas bort under morgonen tisdagen den 11 september och efter det kommer åter hela Riksvägen att kunna trafikeras. Inom en vecka kommer man sedan även att kunna nyttja Värmlandsgatan från Norra promenaden och fram till Almstaplan.

Hela projektet med spårbytet beräknas vara klart den 15 oktober, då spårvagnarna åter börjar gå som vanligt.

Kontakt:
Fredrik Melefors
Titel: extern projektledare
Telefon: 0708-44 05 46

_______________________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!