Home Locals - Norrköpings Flygplats Norrköping Airport ökar passagerarantalet i augusti

Norrköping Airport ökar passagerarantalet i augusti

0
Norrköping Airport ökar passagerarantalet i augusti

Norrköping Airport fortsätter att öka antalet passagerare. I augusti månad blev ökningen blev 19 % mot föregående år. Det totala antalet passagerare uppgick under månaden till 11 265 st. Swedavias 10 flygplatser tappade 1% inrikespassagerare och ökade 2% utrikes i augusti mot 2017. Perioden januari till augusti är ökningen 11 772 resenärer till totalt 76 555 st vilket motsvarar 18%.

Även under augusti månad fortsatte passagerarantalet att öka på Norrköping Airport. Ökningen blev 19 % till 11 265 resenärer. Det är återigen en stark sommarmånad för flygresandet från Norrköping trots det varma sommarvädret i Sverige och den svagare kronan mot Euron. Swedavias 10 flygplatser tappade 1% inrikespassagerare under månaden och ökade antalet utrikespassagerare med 2%.

Under perioden januari – augusti har passagerarantalet på Norrköping Airport ökat med 11 772 st till 76 555 resenärer, vilket motsvarar 18%. Samma siffror för Swedavia visar en ökning med 3% för utrikestrafiken och minskning med 2% för inrikestrafiken.

– Nu har vi haft en kraftig ökning under de första åtta månaderna vilket är väldigt glädjande med tanke på att de flesta flygplatser i övriga Sverige hackar ganska rejält i år, säger Norrköping Airports VD Ola Matsson.

För mer information kontakta:

Ola Matsson, VD Norrköping Airport AB

Tel: 070-398 52 80

e-post: ola.matsson@nrkairport.se

Bertil Skärblom, Marknadschef Norrköping Airport AB

Tel: 070-547 63 43

e-post: Bertil.skarblom@nrkairport.se

Via Norrköping flygplats når man totalt 15 destinationer. Vi är Sveriges äldsta flygplats för trafikflyg och ägs sedan 2006 av Norrköpings kommun. Norrköping flygplats har reguljärflyg till München med BMI Regional/Lufthansa och Visby med BRA under sommaren. Via Munchen når man 230 destinationer runt om i världen. Under sommarsäsongen finns också chartertrafik till Antalya, Kroatien, Cypern, Rhodos, Kreta, Kos, Kalymnos och Mallorca, Bulgarien och Montenegro. Vintertid kan man resa med charter till Gran Canaria 3ggr/v, Teneriffa, La Gomera och Kap Verde. Norrköping flygplats erbjuder även fraktflyg.