Home Locals - Norrköpings Flygplats Stabil passagerarökning för Norrköping Airport i oktober

Stabil passagerarökning för Norrköping Airport i oktober

0
Stabil passagerarökning för Norrköping Airport i oktober

Norrköping Airport fortsätter att öka antalet passagerare. I oktober månad blev ökningen blev 21 % mot föregående år. Swedavias 10 flygplatser tappade 4% inrikespassagerare medan utrikes gick±0% i oktober mot 2017. Perioden januari till oktober är ökningen knappt 12.000 resenärer till totalt 99.700 st vilket motsvarar 15%.

Även under oktober månad fortsatte passagerarantalet att öka på Norrköping Airport. Ökningen blev 21% till knappt 9.800 resenärer. Det är en stark höstmånad för flygresandet från Norrköping trots att flygresandet generellt i Sverige utvecklas svagare just nu. Swedavias 10 flygplatser tappade 4% inrikespassagerare under månaden medan antalet utrikespassagerare gick ±0%.

Under perioden januari – oktober har passagerarantalet på Norrköping Airport ökat med knappt 12.000 st till 99.700 resenärer, vilket motsvarar +15%. Samma siffror för Swedavia visar en ökning med 2% för utrikestrafiken och -3% för inrikestrafiken.

– Nu har vi haft en kraftig ökning under de första tio månaderna vilket är väldigt glädjande med tanke på att de flesta flygplatser i övriga Sverige hackar ganska rejält i år, säger Norrköping Airports VD Ola Matsson. Hos oss ökar både chartertrafiken och den reguljära trafiken till München, avslutar Ola Matsson.

För mer information kontakta:

Ola Matsson, VD Norrköping Airport AB

Tel: 070-398 52 80

e-post: ola.matsson@nrkairport.se

Bertil Skärblom, Marknadschef Norrköping Airport AB

Tel: 070-547 63 43

e-post: Bertil.skarblom@nrkairport.se

Via Norrköping flygplats når man totalt 15 destinationer. Vi är Sveriges äldsta flygplats för trafikflyg och ägs sedan 2006 av Norrköpings kommun. Norrköping flygplats har reguljärflyg till München med BMI Regional/Lufthansa och Visby med BRA under sommaren. Via Munchen når man 230 destinationer runt om i världen. Under sommarsäsongen finns också chartertrafik till Antalya, Kroatien, Cypern, Rhodos, Kreta, Kos, Kalymnos och Mallorca, Bulgarien och Montenegro. Vintertid kan man resa med charter till Gran Canaria 3ggr/v, Teneriffa, La Gomera och Kap Verde. Norrköping flygplats erbjuder även fraktflyg.