Home Bloggar - Norrköping Style Jennys vardag Svar om att vara ensamstående mamma

Svar om att vara ensamstående mamma

0
Svar om att vara ensamstående mamma

Nu börjar jag känna mig något piggare så det är jätteskönt. I går på jourcentralen så kom dom fram till bihåleinflammation så jag fick ansvällande tabletter som gör att snoret blir mer rinnande. Jag köpte även nasonex och Ipren så ni borde jag bli bra.

Här kommer andra delen på era frågor. Jag vill även påminna om att jag och Louis pappa inte är osams på något sätt utan vi gjorde olika val i våra liv. Min kärlek till Loui är större än vad jag har känt för någon annan. Loui är mitt allt och gör mig hel även fast de kan vara väldigt jobbigt ibland som med trots och sjukdomar men vi är starka och klarar oss genom det. Tack för fina och peppande kommentarer.

•Hur skulle det kännas om du träffade nån ny, skulle han få tillrättavisa Loui och sådant. Jag tror jag skulle haft svårt för det

-oj, det skulle jag ha väldigt svårt för att någon tillrättavisar Loui i början. Sen skulle jag prata med den jag blir tillsammans med vad som är okej och inte okej. Loui kommer ju alltid vara mitt ansvar och inte den kille som jag träffar ansvar.

•Vad vill du säga till nyblivna ensamstående föräldrar? Hur har du förklarat för Loui allt som hänt?

-Ha inte för höga krav på dig själv. Det är okej att städa en dag i veckan, ge barnet burkmat. Jag förstår inte riktigt vad du menar med allt som har hänt? Jag och Louis pappa är inte osams, vi har bara gjort olika val i livet.

•Vad är ditt bästa tips för att få den där vardagliga egentiden? Duschen, toa eller telefonsamtalet?

-Mitt bästa tips för att få en vardagliga egentiden på kvällar är att låta Loui sova vid 19-20 tiden. Då hinner jag varva ner själv innan jag ska sova. När jag ska duscha, gå på toan, brukar jag sätta i gång musik i Loui eller sätta igång en film. Oftast så tar jag telefonsamtal när Loui sover. Annars så sätter jag igång en film eller musik till Loui 🙂

•Ni är ju så fina❤️ Är de bara du som tar hand om din son eller besöker han sin pappa också?🌺

-Tack 🙂 Jag har ensamvårdnad om Loui och har Loui på heltid. Loui har aldrig träffat sin pappa.

•Får du någon tid över att rå om dig själv också?😊 I vardagen alltså – utöver Jennydagarna😊 Har du någon ork kvar när dagen närmar sig sitt slut?

-När Loui sover för natten så brukar jag ta ett avkopplande bad och koppla av i soffan. När jag väl har fått Loui och sova en jobbdag så är jag helt slut. Ibland sitter jag uppe bara i 30 min och sen går och lägger mig.

•Om du vill ha egentid eller gå ut en kväll med kompisar eller liknande, vem passar honom då? Har du barnvakt som du ringer eller släkt som bor nära? Kramar <3

-Jag går inte ut på krogen längre. Gjorde det för mycket innan jag blev gravid. Men om jag nu skulle vilja gå ut på den nya nattklubben så är det mamma och hennes man Micke som är barnvakt till Loui.

•Har Loui någon gång frågat något om sin pappa?

-Nä, inte direkt. Däremot så har Loui koll på i vilka filmer det finns en pappa i. Som pippis pappa och så.

•Ställer samma fråga här som jag ställde för några dagar sen. Måste du skicka in något intyg till försäkringskassan när du behöver vabba så ofta och mycket?Tänkte eftersom att det finns en max gräns på vabbdagar på ett år.

-Nej, det behöver jag inte. Intyg behöver man bara lämna in om barnet är hemma och är sjuk i 2 veckor. Däremot så kollar försäkringskassan upp med förskolan om barnet har vart hemma och vart sjukt.

•Hur gör du för att orka med både psykiskt och fysiskt? Med jobb och barn, städ och tvätt är ju rätt mycket. Hur gör du för att ha orken?

-Som jag får så mycket kärlek tillbaka från Loui som gör att jag mår bra. Jag har mins jennydagar, när Loui är hos sin mormor och hennes man.

•Känner du någonsin någon slags ilska över att du ensam har tagit och tar allt ansvar för Loui? Eller känns det snarare som att det var det bästa för både dig och honom? 😊

-Det känns så naturligt för mig att vara själv med Loui. Jag har ingen ilska alls. Vi gjorde två olika val.

•Vad är det bästa/sämsta med att vara ensamstående? ❤️

-Det bästa är att jag har en helt annan relation med Loui än vad jag skulle ha haft annars. Det sämsta är att jag har ingen och fatta viktiga beslut med och få avlastning med sövning, gå undan och andas. Sen ser jag mer fördelar än nackdelar. Har skrivit inlägg om de bästa och sämsta med att vara ensamstående.

•Hur kändes det när du blev ensamstående, var det jobbigt eller mer som en lättnad och vad det helt annorlunda än du trott?

Vad är ditt tips till föräldrar som precis blivit ensamstående för att göra det lättare för dem?

Har du hjälp från någon annan när det behövs?

Glöm aldrig att du är en grymt bra mamma som kämpar på!! <3

-Jag tog valet själv att vara ensamstående. Ställ inga höga krav på dig och välja dina strider. Min mamma och hennes man hjälper mig när jag behöver hjälp.

•Först vill jag bara säga att du gör ett kanon jobb som ensam med din fina son. När är det som jobbigast tycker du? Vad är skönast med att vara ensam?

-Det jobbigaste är nog att inte kunna byta av vid sövningarna när Loui total vägrar att sova 🙈 Skönaste är att jag kan uppfostra Loui som jag och låta Loui sova i min säng när han behöver det.