Lördag i huvudstaden

0
Lördag i huvudstaden

Vi hade en riktigt skön lördag i huvudstaden, mannen och jag. Det blev dock ingen tur ut till Djurgården. Istället strosade vi runt på stan och bara va. 
Vi besökte bland annat butiken Bag-all och köpte på oss lite julklappar. Vi stannade till vid isbanan i Kungsträdgården och tittade på både vana och ovana skridskoåkare som virvlade och vinglade fram på isen 🙂 Och när vi blev trötta i benen och kände oss lite frusna så tog vi en långfika på Löfbergs rosteri och kaffebar.

Klockan 16:00 hängde vi på låset till B.A.R. En mysig fisk- och skaldjursrestaurang där man får välja sin färska fisk från fiskdisken, om man vill. Vi valde dock ett fat med mixed grill och fick det som bjöds för dagen, fjärsing, havsabborre, röding, havskräftor och hummer. Som tillbehör till det valde vi risotto, grillad broccoli med lagrad ost, grillad potatis och purjolök och en avokadoröra. Allt smakade väldigt bra och var perfekt tillagat men tyvärr var det mesta lite översaltat 🙁 enligt oss, och då brukar vi ändå själva vara ganska generösa med saltet när vi lagar mat.
Mätta och belåtna strosade vi sedan vidare till China och musikalen Ghost. Norrköpingsgrabbarna Peter Johansson och Bruno Mitsogiannis gjorde oss verkligen inte besvikna, och inte heller Maria Lucia Heiberg Rosenberg som gör den kvinnliga huvudrollen, men den som virvlade in och tog över med sin humor och starka röst var Gladys de Pilar. Vilken stjärna! 
Och dansarna! Jag blev såå imponerade av deras spöklika robotdans. Vilken kroppskontroll!

Den här helgen var verkligen ett välbehövligt och uppskattat avbrott i vardagen. 
Nästa avbrott blir den 2/12. Då bär det av till Lisebergs julmarknad med tjejerna i syjuntan. Syjuntan där vi inte längre träffas för att sy 🙂 utan bara för att umgås och ha det trevligt. Gärna med något gott i glasen på en AW. Men den här gången blir det alltså en heldagsutflykt till Göteborg. Ska bli mycket trevligt!