Digital Origami Tigers – två jättelika tigrar mitt på Holmentorget

Digital Origami Tigers

Skapad av: LAVA (Labour for Visionary Architecture), Australien

Plats: Digital Origami tigers är placerade i mitten av Holmentorget. Konstverket kommer att erbjuda en möjlighet att stanna upp och betrakta dessa magnifika djur i en fin inramning av industrilandskapets miljö.

Digital Origami Tigers skapades ursprungligen för att fira det kinesiska nyåret på Customs House i Sydney 2010. De flyttades till Kuala Lumpur för KL Design Week, till Berlin för WWF-medvetenhetskampanjen, Singapore i I-Light Marina Bay Festival och på en turné genom USA som började vid San Francisco Zoo 2011. De hukande digitala tigrarna kombinerar äldre tillverkningsmetoder av lyktor med nyskapande digital design som sammanför öst och väst. De skapades för att markera tigerens år och öka medvetenheten om dess utrotningsstatus. De enorma katterna är gjorda av återvinningsbara material, aluminium och barrisol – ett lätt återanvändbart stretchmaterial. Pulserande låg energi LED-belysning väcker skulpturerna till liv.

OM KONSTNÄREN LAVA (Labour for Visionary Architecture) är en internationell tankesmedja och designbyrå med kontor i bland annat Sydney, Peking och Berlin. De fokuserar på framtida teknologier och biomimetik – där man använder naturen som inspiration för design och teknik. Digital Origami Tigers är ett samarbete med Customs House Sydney.