Ute hela långa dagen

Igår startade gubben projekt 2 på takterrassen och jag tog med pläden upp och boken. Det var ingen vidare skön värme tyckte jag och skulle man sitta still som jag hade tänkt behövdes pläden. Solen kom knappt fram bakom molnbanken men det var helt vindstilla.

Nu tänker ni att jag var som någon sorts förman eller arbetsledare där för gubben eftersom jag tog med mig boken upp. Men nej, så var det inte. Utan jag hämta skruvdragaren, kniven, måttbandet, sågen, ja ni ser, jag var som gubbens verktygsbälte när han behövde något. Men visst hann jag några sidor i min pocketbok också.

När klockan passerat 16.00 var han (vi) klara med jobbet förutom några fler lister som måste inhandlas idag som saknades. Nu var vi hungriga båda 2 så vad skulle jag hitta på för något som gick snabbt.

Jag öppnade kylskåpet och fick vips en idé när jag såg alla små burkar med rester i. Det fick helt enkelt bli en kylskåpspaella av allt. Eller några kanske skulle kalla det för grisamat när dom ser röran i stekpannan. Men det blev jättegott och jag och gubben blev mätta och belåtna.

Här satt jag emellanåt och läste några sidor i min pocketbok.

Medans gubben slet och jobbade.

 Vi har svårt att slänga mat när det inte finns någon anledning.
 Och här har vi kylskåpspaellan.