Trevligt som bara den

Igår var vi bortbjudna på fika hos Carolin och Fredrik på eftermiddagen. Innan vi skulle dit var vi en sväng till jobbet och på vägen dit kör man förbi en handelsträdgård. Så det blev ett stopp där eftersom vi nu skulle ha ett nytt träd till trappen. Det trädet som stått på trappen tidigare har nu gubben klippt ner och satt bort i trädgården för vintervila. Kanske den kommer på nytt i vår igen eller annars åker den på komposthögen ute på gatan. 

Gubben stod och velade länge om han skulle köpa Gardenia i kruka (liten) eller på stam (stor). Tillslut blev det på stam som fick åka med hem i bilen. Även trädgårdshandeln har knep för att det ska bli merköp när man står vid kassan. Hela hans kassadisk är belamrad med småväxter och en massa andra pryttlar. Så det blev 2 st. Hyacinter och 2 st. Tillandsia som gubben måste hitta en snygg pinne till nu att sätta dom på. Några hyacintglas finns inte här i Spanien att få tag i. Så ett besök på Chinos blir det idag för att hitta något snyggt glas till Hyacinterna.

När vi kom till Carolin o Fredrik var Annica och Christer där med. Carolin hade bakat en supergod kaka med nutella i och småkakor som slank ner som ingenting till kaffet. Vi satt och pratade i flera timmar tills vi kände att vi behövde något mer i magen (mat). Så vi gick till Chili Peppar nere i Skandinaviska köpcentret.

Hungrig som jag var blev det bara ett kort på förrätten resten glömdes helt bort att fotas. Vi tog från deras trerättersmeny som bara kostar 8,95€ och då ingår dricka med.

När vi ätit och bubblat klart bröt vi upp utanför och var och en gick hem till sitt. Mätt och belåten av dagen kröp jag i säng nästan med en gång när vi kom hem.