Potträning

Loui håller sig mer och mer torr i blöjan, när han har kissat en eller två gånger i blöjan så säger han bajsat mamma. Även fast han inte har bajsat så säger han bajsat. Det är får att Loui vill ha en torr blöja. Så har de vart sen i somras. Loui går ofta och drar i blöjan.

Det tycker jag är tecken på att Loui är redo för att börja potträna. Så jag tror att Loui är redo för att sluta med blöja och kissa på pottan eller toan.

Då jag har börjat fråga Loui om han vill gå på pottan innan och efter han har badat. Men det blir alltid nä mamma. Så kissar han i badkaret istället. Loui är väldigt intresserad av mina toabesök och sitta på pottan med eller utan blöja. Varje gång som Loui vill sitta på pottan blir jag glad. Vi läser bamsespottbok.

Så nu i jul har jag tänka att potträna Loui mer så han blir blöjfri. Så han ska få vänja sig vid pottan mer och förhoppningsvis så kommer det kiss i pottan. I somras när vi var hos min mamma så gick Loui utan blöja och kissade i gräset. Hemma så är han utan blöjan, men säger blöja när han vill kissa.

På Louis förskolan så frågar dom om Loui vill sitta på pottan och han svarar alltid nä nä nä. Och blir nästan rädd. Då sa jag att Loui är lite rädd för pottan och att det är så hemma med, som en pik att dom inte ska tjata om pottan. För jag vill ju att pottan inte ska vara läskig för Loui. Sen kan jag tycka att det är lite bra att dom frågar.

Ni som har barn, stora som små. Vilka tips kan ni ge mig när det kommer till pottträning? Jag vill att det ska vara en bra upplevelse för Loui.