Allt i samma panna

Utifrån lite brysselkål som fanns kvar i kylskåpet igår blev det en god och enkel pastarätt. Jag hade bacon, brysselkål, lök, valnötter, matlagningsgrädde, honung, rosévin (kan uteslutas), parmesanost, persilja och granatäpplekärnor i den.

Under tiden pastan kokade gjorde jag i ordning det övriga som skulle vara med i pastasåsen. 

Som att halvera brysselkålen, klippa baconen i småbitar, skära löken i mindre bitar. Sedan stekte jag baconet, hade i brysselkålen och löken efter en stund. Ringlade lite honung över det och i med lite hackade valnötter, så på med en skvätt rosévin och låta det koka upp. Sist hade jag på matlagningsgrädden och salt och peppar i såsen.

När pastan var färdigkokt hällde jag av vattnet och blandade den med såsen.

Toppade med valnötter, parmesanost, persilja och granatäpplekärnor. 

Snabbt, enkelt, billigt och jättegott om ni frågar mig 😋.


Bara att ställa fram på bordet.

Mumsfilibabba.