Home News Kultur & Nöje Ny, ung musik med Norrköpings Symfoniorkester

Ny, ung musik med Norrköpings Symfoniorkester

0
Ny, ung musik med Norrköpings Symfoniorkester

På onsdag, 29 maj, kan man få höra nyskriven, spännande musik i De Geerhallen i Norrköping. Det är studenter i kompositionsklasserna vid Göteborgs, Malmös och Stockholms musikhögskolor som får sina nyskrivna verk framförda av Norrköpings symfoniorkester. Detta är ett mångårigt samarbete mellan Norrköpings Symfoniorkester och musikhögskolorna och den här konserten ingår som ett led i kompositionsutbildningen.

I år är det sex studenter som får sina verk framförda: Enrico Scaccaglia, Anton Alfvén, Martin Dalin-Volsing, Niklas Lagung, Raphael Mak och Rosali Grankull.

Dirigent vid konserten på onsdag är Michael Bartosch, som bl a undervisar i dirigering vid Musikhögskolan i Stockholm. Presentatör är Luca Francesconi.

Konserten har fri entré och är ca 75 minuter lång.

Onsdag 29 maj 2019 kl 19.00 De Geerhallen

Norrköpings Symfoniorkester
Dirigent Mikael Bartosch

Program:
Enrico Scaccaglia Kométes
Anton Alfvén Arkaiskt leende
Martin Dalin-Volsing Spinning Silver
Niklas Lagung Sökning runt självhat
Raphael Mak Norrlandia
Rosali Grankull Identitetshandlingar i C-dur

Norrköpings Symfoniorkester, bildades 1912 och består idag av 85 musiker. 

Norrköpings Symfoniorkester, SON, ses som en av de mest spännande orkestrarna i Skandinavien och genom utlandsturnéer och en omfattande cd-produktion åtnjuter SON stor respekt även på den internationella arenan.

Norrköpings symfoniorkester har sin hemvist i De Geerhallen, i Louis De Geer konsert & kongress. De Geerhallen ligger mitt i Norrköping, vid Motala ström, i det unika, historiska industrilandskapet. Konserthuset är inrymt i en gammal pappersfabrik, nu varsamt ombyggd till ett förstklassigt konserthus. Orkesterns andra hemmascen är Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress.

Norrköpings Symfoniorkester ingår, tillsammans med Östgötateatern, i Scenkonst Öst.

Författare: Norrköpings Symfoniorkester

Detta inlägg finns i sin helhet på Norrköpings Symfoniorkester – Aktuellt hemsida.

Källa: Norrköpings Symfoniorkester, Norrköping