Home News Sport IFK Norrköping möter Saint Patricks i Europa Leagues första kvalomgång

IFK Norrköping möter Saint Patricks i Europa Leagues första kvalomgång

0
IFK Norrköping möter Saint Patricks i Europa Leagues första kvalomgång

-Det blir säkert spännande matcher. Irländare, då tänker jag på tuffa, fysiska spelare och ganska dåliga gräsplaner. Det blir en utmaning, kommenterar ordförande Peter Hunt från lottningen i Nyon.

-Vi spelade mot Shamrock Rovers på träningslägret i Portugal senast och vann väl på straffar. Det var en ganska tuff tillställning och en annan typ av fotboll men det får Jens och grabbarna försöka lösa.

Publikstödet kommer att bli viktigt i både hemma- och bortamatchen och flygförbindelserna till Dublin är relativt goda. Vi rekommenderar dock att vänta med att boka resa innan speldag och avsparkstid blivit helt fastställda.

-Arenan i Dublin tar 2800 åskådare och bortasektionen 340, men blir det allt för mycket tryck från Norrköpings-supportrar så ska det finnas en möjlighet att byta stadion. Samtidigt såg vi att Shamrock Rovers spelar mot Brann samma datum. Vi får se vad det har för inverkan.

-Det blir ett spännande äventyr för IFK Norrköping och nu gäller det att få med oss supportrarna. Det har inte varit allt för ofta vi spelat i Europa, även om det ska bli oftare framöver, avslutar Peter Hunt.

Enligt lotten spelar IFK Norrköping hemma på Östgötaporten den 11 juli och borta den 18 juli. Speldagar och avsparkstider är dock ännu inte helt fastställda.

Biljetter till hemmamatchen släpps med förtur och rabatterat pris till årskortsinnehavare på måndag den 24 juni och mer information kommer under de närmaste dagarna.

Imorgon klockan 13.00 träningsspelar IFK Norrköping borta mot Falkenbergs FF. Den matchen följer du via IFK Norrköpings twitterkonto.

 

Författare: Fredrik Nilsson

Detta inlägg finns i sin helhet på IFK Norrköping hemsida.

Källa: Norrköpings Symfoniorkester, Norrköping