Tecknad film och symfoniorkester – samtidigt!

Lördag 14 December i De Geerhallen, Norrköping blir det konsert för de minsta. Barn från tre till tio år får se den Oscarsnominerade tecknade filmen Snögubben samtidigt som orkestern spelar den härliga musiken under ledning av David Björkman. Efter filmen kommer en livs levande snögubbe att sjunga och dansa på scenen. På scenen står också Marcus Fyrberg och barnkören Snöflingorna.

Det blir även julpyssel i foajén.

Snögubben (The Snowman) är från början en illustrerad bok för barn, helt utan text, av den engelske författaren och illustratören Raymond Briggs, publicerad 1978. Den blev animerad musikfilm 1982, och nominerades då för en Oscar i klassen bästa tecknade film. Filmen har blivit en jultradition i Storbritannien. Filmen är 26 minuter lång och handlar om vänskapen mellan en pojke och en snögubbe. och hur de besöker varandras världar.

David Björkman har arbetat med de flesta av Sveriges professionella orkestrar, bland annat Göteborgs Symfoniker, Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester, Norrköpings Symfoniorkester med flera. Han har dirigerat många balettuppsättningar med Kungliga Baletten på Kungliga Operan och har uruppfört fyra operor vid Vadstena-Akademien. År 2004 vann han Svenska dirigentpriset. David Björkman har medverkat som violinist på en lång rad skivproduktioner, bland annat med Kent på albumet Isola.

Marcus Fyrberg från Norrköping är sångare, revyartist och underhållare. Han har bland annat jobbat på Östgötateatern och Arbis och har satt upp ett flertal sommarrevyer på bland annat Färgargården i Norrköping.

Norrköpings Symfoniorkester
Lördag 14 December 2019 klockan 15.00
De Geerhallen, Norrköping

Dirigent David Björkman
Solister Marcus Fyrberg och barnkören Snöflingorna

Program
Blake The Snowman

Konsertlängd: cirka 01:00, ingen paus

Norrköpings Symfoniorkester, bildades 1912 och består idag av 85 musiker. 

Norrköpings Symfoniorkester, SON, ses som en av de mest spännande orkestrarna i Skandinavien och genom utlandsturnéer och en omfattande cd-produktion åtnjuter SON stor respekt även på den internationella arenan.

Norrköpings symfoniorkester har sin hemvist i De Geerhallen, i Louis De Geer konsert & kongress. De Geerhallen ligger mitt i Norrköping, vid Motala ström, i det unika, historiska industrilandskapet. Konserthuset är inrymt i en gammal pappersfabrik, nu varsamt ombyggd till ett förstklassigt konserthus. Orkesterns andra hemmascen är Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress.

Norrköpings Symfoniorkester ingår, tillsammans med Östgötateatern, i Scenkonst Öst.

Författare: Norrköpings Symfoniorkester

Detta inlägg finns i sin helhet på Norrköpings Symfoniorkester – Aktuellt hemsida.

Källa: Norrköpings Symfoniorkester, Norrköping