Inför IK Sirius – IFK Norrköping

I onsdags såg IFK till att ta sig tillbaka på vinnarspåret när Örebro SK besegrades med 2-0 på Östgötaporten. Efter en mållös och ganska chansfattig första halvlek gasade IFK i andra och fick in 1-0 genom Sead Haksabanovic i den 70:e minuten och 2-0 av Totte Nyman tio minuter senare.

Segern var IFK:s sjätte på åtta matcher, och tack vare den och resultaten i övriga matcher leder IFK Allsvenskan på 20 poäng – sju före sex lag  som fått ihop 13 poäng.

Precis bakom klungan ligger IK Sirius på tolv poäng.
– Sirius är nog det lag som överraskat allra mest på mig, de har varit väldigt bra och bättre än nästan alla lag de mött tycker jag. Kanske frånsett från senaste matchen mot AIK då de inte kom igång riktigt, säger Jens Gustafsson.

Förutom 1-0- förlusten mot AIK har Sirius förlorat mot Djurgården, vunnit mot Falkenberg, Örebro och Östersund och spelat oavgjort mot Häcken, Hammarby och Göteborg.

Vad vill du att ni tar med er från matchen mot ÖSK?

– Vår förmåga att jobba metodiskt och rörligheten i anfallsspelet som vi hade i andra halvlek. Vi måste också jobba på liknande sätt i vårt försvarsspel och ha respekt för att Sirius är väldigt skickliga i sitt uppbyggnadsspel, säger Jens Gustafsson.

Författare: Erik Johansson

Detta inlägg finns i sin helhet på IFK Norrköping hemsida.

Källa: Norrköpings Symfoniorkester, Norrköping