Inför Falkenbergs FF – IFK Norrköping

För tre dagar sedan besegrades nykomlingen Varbergs BoIS FC på Östgötaporten med 2–0 efter mål av Christoffer Nyman och Rasmus Lauritsen.
     – En match som var ganska svårbemästrad. Varberg är en motståndare som är svåra att tas med. Vi var som helhet nöjda med tre poäng, men vi tyckte att vi tappade alldeles för mycket boll i första halvlek. Det i sin tur medförde att vi inte riktigt fick rytm i det. Men annars så kan man säga att vi stängde den matchen och insåg att vi vann vilket var bra, menar Jens Gustafsson.
     Imorgon står nästa halländska lag på tur, Falkenbergs FF, dit IFK:arna nu vänt sina blickar mot. Ett lag som i senaste omgången kvitterade i 95:e minuten på Gamla Ullevi och därmed fick en skön poäng, 2–2, mot IFK Göteborg.
     – Ja, de har ju haft några matcher där det varit åt andra hållet där dom istället tappat poäng på slutet av matcherna. Detta stärkte säkert deras självförtroende att få in den här typen utav mål. Det var en ganska så öppen matchbild med många målchanser. Falkenberg är en enhet som aldrig ger sig och det är en kultur som råder därnere att ingenting ges gratis till någon motståndare och det måste vi förhålla oss till på ett sätt som gör att vi går ut och verkligen gör vårt allra yttersta som lag. Attityden måste vara på plats och sen måste vi komma upp i en bra prestation både som lag och individuellt, anser Jens Gustafsson.
     Under eftermiddagen förberedde sig IFK-spelarna ut på naturgräset på Himmelstalund Norra, ett fint underlag med en varm sol med lätt vind som kuliss.
     – Ja, det var kul att komma hit till att börja med. Det är jättefint här och det kommer bli fantastiskt bra för vår akademi. För oss var det väldigt bra att vara här och jag hoppas det blir en tradition att komma hit dagen före matcher som sker på naturgräs, säger Jens Gustafsson.
     Mer inför matchen hittar du på solidsport.com/ifknorrkoping.

               SENASTE FEM MÖTENA:

Författare: Jonas Nordholm

Detta inlägg finns i sin helhet på IFK Norrköping hemsida.

Källa: Norrköpings Symfoniorkester, Norrköping