Home News Kultur & Nöje SON – ny chefdirigent och premiär online

SON – ny chefdirigent och premiär online

0
SON – ny chefdirigent och premiär online

När Norrköpings Symfoniorkester välkomnar sin nye chefdirigent Karl-Heinz Steffens, blir det till en säsongspremiär som i år blir mycket speciell och unik.

Mitt under pågående coronakris storsatsar Norrköpings Symfoniorkester för framtiden och inleder en ny konsertsäsong med ny chefdirigent och en internationell stjärnsolist, Peter Mattei. Premiärkonserten filmas och sänds online på orkesterns digitala scen, där den kostnadsfritt finns att ta del av från lördag 5 september kl 15.

För orkestern, som varit utan chefdirigent de tre senaste säsongerna, blir denna säsongspremiär en viktig nystart.

– Jag vet att vi i Karl-Heinz Steffens har hittat en dirigent som inte bara klickar med orkestern, utan också kan skapa magi på konserterna och kommer att vinna publikens hjärta, säger SONs konstnärlige chef Henrik Marmén. Karl-Heinz tillträde innebär verkligen en nytändning för orkestern.

Vid sidan av sitt uppdrag i Norrköpings Symfoniorkester är Karl-Heinz Steffens också chefdirigent vid Pragoperan och har tidigare haft samma position vid Den Norske Opera i Oslo. Han har tidigare även varit soloklarinettist i Berlinfilharmonikerna och Bayerska Radions Symfoniorkester.
-Jag hade ett fantastiskt första möte med orkestern i Norrköping i januari 2019, säger Karl-Heinz Steffens. När jag kom hit och kände den kemi som finns mellan mig och musikerna i SON och den starka och sköna energi vi delar, då kände jag mig helt enkelt hemma.

Säsongspremiären, liksom övriga abonnemangskonserter i september, kommer alltså att sändas online. När coronapandemin slog till i våras och ingen publik fick släppas in i salongerna, ställde SON snabbt om till digital verksamhet och nu satsar orkestern vidare.

-Vi har inför säsongsstarten uppgraderat vår tekniska inspelningsutrustning, så att vi kan göra ljud- och bildinspelningar med samma kvalitet som de allra bästa i branschen, säger Henrik Marmén. Det är ett viktigt steg i utvecklingen för att nå ut till en större publik. Inget kan förstås ersätta det levande mötet och vi längtar oerhört mycket efter att få välkomna vår publik in i konsertsalarna igen, men vår digitala scen har kommit för att stanna.

Konserten finns tillgänglig 30 dagar, på SONs webbplats norrkopingssymfoniorkester.se från kl 15 lördag 5 september

Lördag 5 september kl 15.00
Inspelat i De Geerhallen i Norrköping

Norrköpings Symfoniorkester
Dirigent Karl-Heinz Steffens
Solist Peter MatteiP baryton

Mahler Kindertotenlieder
Beethoven Symfoni nr 3 ”Eroica”

Författare: Norrköpings Symfoniorkester

Detta inlägg finns i sin helhet på Norrköpings Symfoniorkester – Aktuellt hemsida.

Källa: Norrköpings Symfoniorkester, Norrköping