Home News Kultur & Nöje Jubilerande dirigent och solistprisvinnare på SONs digitala scen

Jubilerande dirigent och solistprisvinnare på SONs digitala scen

0
Jubilerande dirigent och solistprisvinnare på SONs digitala scen

Norrköpings Symfoniorkester inleder säsongen med ett antal konserter på den digitala scenen och på lördag 19 september sänds en konsert med dirigent Michail Jurowski och flöjtsolisten Laura Michelin. Konserten spelas in i De Geerhallen på torsdag, 17 september.

Jubilerande dirigent
Dirigenten Michail Jurowski och Norrköpings Symfoniorkestert firar i år jubileum – för 25 år sedan, i augusti 1995, gästade Jurowski SON för första gången. Vid det första besöket spelades Ture Rangströms samtliga symfonier in och sedan dess har Jurowski dirigerat ett flertal inspelningar och inte minst hela 48 konserter. Det här är dock första gången maestro Jurowski gör en konsert för SONs digitala scen.

Solistprisvinnare från Norrköping
Konserten, som sänds på lördag, inleds med publikfavoriten Tjajkovskij, och hans Serenad för stråkorkester. Därefter är det dags för en av Norrköpings unga, uppmärksammade stjärnsolister att ta plats på scenen. Flöjtisten Laura Michelin vann i januari Kungliga Musikaliska Akademiens tävling Solistpriset när hon spelade Nielsens Flöjtkonsert för en hängiven publik i Berwaldhallen och i direktsändning i P2. Denna gång bjuder hon och SON på Gunnar de Frumeries förtrollande Pastoral svit för flöjt, harpa och stråkorkester, som kompositören skrev under resa till Paris på 1930-talet.

Klassisk symfoni
Sergej Prokofjev första symfoni, med tillnamnet Den klassiska, är melodiskt lekfull och tonsättarens avsikt var att skriva något som Haydn eller Mozart skulle ha kunnat skriva om de levat under 1910-talet.

Konserten finns tillgänglig 30 dagar, på SONs webbplats norrkopingssymfoniorkester.se från kl 15 lördag 19 september

Lördag 19 September 2020 15.00
Inspelat i De Geerhallen, Norrköping

Dirigent Michail Jurowski
Solist Laura Michelin flöjt

Tjajkovskij Serenad för stråkorkester
de Frumerie Pastoral svit för flöjt, stråkorkester och harpa
Prokofjev Symfoni nr 1 ”Den klassiska” 

Författare: Norrköpings Symfoniorkester

Detta inlägg finns i sin helhet på Norrköpings Symfoniorkester – Aktuellt hemsida.

Källa: Norrköpings Symfoniorkester, Norrköping