Home News Kultur & Nöje Solistprisvinnaren Laura Michelin från Norrköping spelar Nielsens flöjtkonsert

Solistprisvinnaren Laura Michelin från Norrköping spelar Nielsens flöjtkonsert

0
Solistprisvinnaren Laura Michelin från Norrköping spelar Nielsens flöjtkonsert

Konserterna med Norrköpings Symfoniorkester onsdagen 2 mars i Linköping och torsdagen 3 mars i Norrköping gästas av den lovordade norrköpingsfödda flöjtsolisten Laura Michelin (1996). Sedan hon gjorde debut med Sveriges Radios Symfoniorkester och vann det prestigefyllda Solistpriset 2020 är det ett välbekant namn i Sveriges musikliv.

Laura anses nu vara en av Sveriges mest lovande unga musiker och är uppskattad såväl som solist och kammarmusiker. Om flöjtkonserten säger hon själv:

Jag älskar att spela den. Den är fantastiskt rolig att framföra, har mycket temperament som rör sig fram och tillbaka. Den är underhållande att lyssna på också.

Programmet avslutas med Sibelius Symfoni nr 6. Kompositören kallade verket “kallt källvatten” i motsats till många samtida “cocktails i alla nyanser” – en referens till modernistiska gester i efterkrigsmusiken. Både danska Carl Nielsen (1865–1931) och finländaren Jean Sibelius (1865–1957), anses vara två av Nordens mest betydande tonsättare och nationalsymboler i sina hemländer. De nordiska klangerna kommenteras av Strauss Uvertyr och dansscen ur Ariadne på Naxos och Mahlers Blumine i torsdagens program i Norrköping.

Norrköpings Symfoniorkester dirigeras av danske dirigenten Christian Kluxen, en av de mest uppmärksammade och lovordade dirigenterna i Skandinavien. Som konstnärlig chef för Victoria Symphony i Kanada och chefdirigent för Arctic Opera and Philharmonic i Norge och har han uppmärksammats för sitt transparenta ledarskap, innovativa programval och sina djärva, fantasifulla tolkningar.

DATUM OCH TID:
Nielsen med Michelin, 2 mars 18.00 Crusellhallen, Linköping (Nielsen och Sibelius)
Nordiska klanger, 3 mars 19.00 De Geerhallen, Norrköping (Strauss, Nielsen, Mahler och Sibelius)

Författare: Norrköpings Symfoniorkester

Detta inlägg finns i sin helhet på Norrköpings Symfoniorkester – Aktuellt hemsida.

Källa: Norrköpings Symfoniorkester, Norrköping