Home News Sport Markovic inför Djurgården borta: “Går bättre och bättre för varje dag”

Markovic inför Djurgården borta: “Går bättre och bättre för varje dag”

0
Markovic inför Djurgården borta: “Går bättre och bättre för varje dag”

IFK Norrköpings senaste nyförvärv, norrmannen Eman Markovic, har spelat U21-matcher för att känna på IFK:s spel och nu hoppat in både mot Varbergs BoIS och AIK. Mot Stockholmslaget senast kom han in med positiv energi till anfallsspelet och var en bidragande faktor till några fina lägen som skapades – trots att det inte räckte för att spräcka nollan. Nu har han också varit i föreningen i drygt två månader och känner att han kommit in bra i laget.

  • Det känns bra. Nu har jag varit här ett tag och känner att det går bättre och bättre för varje dag, konstaterar han.

22-åringen (23 år den 8 maj) är också nöjd med sina inhopp även fast han såklart vill visa en växel till och på så sätt bidra med målproduktion.

  • Det har känts bra och jag tycker att vi kommit till chanser och skapat lägen. Men sen är man inte helt nöjd om man inte gör mål. Vi får hoppas att det lossnar mot Djurgården, säger Markovic.

Du kom in och skapade mycket sist. 

  • Ja, det var min förhoppning med inhoppet att komma in och vara med och skapa framåt och kanske komma till chanser själv med. Jag kanske kom in med lite energi men ändå inte tillräckligt för att vi skulle göra mål.

Om du kommer inte från start kanske det lossnar?

  • Ja, man vet aldrig. Jag gör bara mitt bästa oavsett om jag börjar på bänken eller startar, säger han med ett leende.

Nu väntar nästa Stockholmslag som motståndare på bortaplan när IFK Norrköping åker till Tele2 Arena för att möta Djurgården. Motståndarna började säsongen med att vinna med 3-1 mot Degerfors på hemmaplan för att sedan förlora med 0-1 mot Mjällby på bortaplan.

  • Det kommer att vara en tuff match och Djurgården är ett bra lag. Det kommer inte bli lätt så det är bara att ta med det positiva, ta upp kampen och göra vårt bästa. Sen får vi fokusera på de detaljerna som vi har jobbat med för att vinna matchen, avslutar Markovic.

Djurgårdens IF – IFK Norrköping, 16/4 klockan 15.00, Allsvenskan, Tele2 Arena, Discovery+.

  • Köp biljetter till matchen genom att klicka här.
  • Få höjdpunkten serverad i mobilen redan innan måljublet lagt sig – skaffa Highlights Plus!  Med Highlights Plus kan du följa alla IFK Norrköpings matcher i Allsvenskan direkt i vår app.
  • Om du inte kan vara på plats sänds matchen och Allsvenskan 2022 på discovery+ –  använder du dig av den unika länken nedan när du tecknar abonnemang får IFK Norrköping en del av intäkten. Notera att paketet där man kan se allt från Allsvenskan & Superettan har bytt namn till Sport Premium. Månadspriset är 349kr/månad. Klicka här för att teckna abonnemang hos discovery+ och samtidigt stötta IFK Norrköping. 
  • Är du inte på plats kan du se matchen hos IFK Norrköpings samarbetspartner O’Learys i Norrköping. Ring 011-105107 för bordsbokning.

Författare: Rebecca Candevi

Detta inlägg finns i sin helhet på IFK Norrköping hemsida.

Källa: Norrköpings Symfoniorkester, Norrköping