Home News Sport Ekpolo: “Vi behöver vara en enhet”

Ekpolo: “Vi behöver vara en enhet”

0
Ekpolo: “Vi behöver vara en enhet”

IFK Norrköping reste ned en dag tidigare än vanligt inför bortamatch. I söndags rullade bussen ned till Kalmar och över till Öland för ett tvådagarsläger.

  • Jag gillar att komma iväg några dagar tidigare. Vi får vänja oss vid gräs inför matchen och svetsas samman som grupp, säger Godswill Ekpolo.

Någon träningsläger blev det inte under försäsongen – därför tycker Ekpolo att det är extra viktigt att komma iväg.

  • Det här är värdefullt för mig som ny spelare. Det är väldigt viktigt att komma iväg på träningsläger för att lära känna sina lagkamrater, man kommer nära varandra på ett annat sätt än när man är hemma. Det kan man ta med sig ut på planen.

Imorgon väntar match mot Kalmar. Vad har du för erfarenhet av att möta dem? 

  • Det är ett bra lag som gillar bollinnehav, men de är samtidigt offensivt riktade. Mot lag som vill ha bollen mycket är det viktigt att ha tålamod och att vara smarta. Vi behöver vara farligare när vi attackerar än vi varit tidigare matcher, och det har vi spelare för att vara. Tålamod blir nog en nyckel, säger Godswill Ekpolo.

Som längtar efter tre poäng.

  • Vi behöver vinna så fort som möjligt, och jag tycker vi har förtjänat det. Jag hoppas att vi tar tre poäng imorgon. Jag har varit i det här läget förut och vi behöver hålla huvudet högt och kämpa tillsammans. Alla behöver vara involverade – inte bara de elva spelarna som startar utan hela truppen och supportrarna. Vi behöver vara en enhet.

 

Kalmar FF-IFK Norrköping: Allsvenskan omgång 5, 26/4 klockan 19.00, Guldfågeln Arena. 

  • Få höjdpunkten serverad i mobilen redan innan måljublet lagt sig – skaffa Highlights Plus!  Med Highlights Plus kan du följa alla IFK Norrköpings matcher i Allsvenskan direkt i vår app.
  • Om du inte kan vara på plats sänds matchen och Allsvenskan 2022 på discovery+ –  använder du dig av den unika länken nedan när du tecknar abonnemang får IFK Norrköping en del av intäkten. Notera att paketet där man kan se allt från Allsvenskan & Superettan har bytt namn till Sport Premium. Månadspriset är 349kr/månad. Klicka här för att teckna abonnemang hos discovery+ och samtidigt stötta IFK Norrköping. 
  • Är du inte på plats kan du se matchen hos IFK Norrköpings samarbetspartner O’Learys i Norrköping. Ring 011-105107 för bordsbokning.

Författare: Erik Johansson

Detta inlägg finns i sin helhet på IFK Norrköping hemsida.

Källa: Norrköpings Symfoniorkester, Norrköping