Home News Sport Ortmark inför Degerfors: “Ren och skär vilja som ska fram”

Ortmark inför Degerfors: “Ren och skär vilja som ska fram”

0
Ortmark inför Degerfors: “Ren och skär vilja som ska fram”

Efter förlusten mot IK Sirius låg en tung känsla i luften på Platinumcars Arena under den första träningen efter förlusten. På onsdagsträningen började luften lätta och spelarna började istället använda helgens prestation som bränsle för att gasa in i stundande match mot Degerfors.

  • Det är klart att man brann efter förlusten men under onsdagsmorgonen där vi hade vårat snack (genomgång med hela truppen) känns det mycket bättre. Lösa trådar spändes fast och vi är på samma sida nu. Nu har livet vänt och det är god stämning igen, säger Ortmark med ett leende.

Känner du att gruppen gått samman? 

  • Det handlar nog mer om att man efter en match har olika syn på den. Det är alltid bra att få alla att ha en gemensam syn på hur matchen var. Nu fick man höra allas sidor och det kände jag var jättebra.

Rikard Norling var tillbaka efter att ha insjuknat i covid-19 under onsdagen och började med att mana på laget på direkten.

  • Det var jätteskönt. Man har saknat hans närvaro, erfarenhet och kunskap. Det känns riktigt bra att han är tillbaka. Man känner glöden, och det är härligt.

Som motståndare står nu Degerfors IF, som ligger näst sista i tabellen, och spelat till sig sju poäng. IFK Norrköping ligger elva med 15 poäng. Den 25-årige mittfältaren har en stark målbild om att lördagens match är starten på en vändning.

  • Just nu har vi en jävla revanschlust och en ren och skär vilja som ska fram. Vi ska visa våra supportrar att vi ska vända på det här och börja klättra. Vi ska visa vinnarskalle och få den att spridas från Platinumcars Arena och vidare. Degerfors ska få smaka på det på lördag och sedan är det Malmö hemma. Därefter flyger vi, säger Ortmark förhoppningsfullt och ler.
  • Oavsett vilket motstånd vi har i det här läget är det fokus på oss själva, att sätta vårt spel och vara tydliga mot varandra. Vi ska segla åt samma håll och vara sammanflätade i vår offensiva spelidé och defensiva koncept.

Totte Nyman som skadade sig i mötet med IK Sirius är inte med i matchen mot Degerfors och har påbörjat hjärntrappan efter sin smäll mot huvudet.

Degerfors IF – IFK Norrköping: 9/7  klockan 17.30, Allsvenskan, Stora Valla, Discovery+.

  • Få höjdpunkten serverad i mobilen redan innan måljublet lagt sig – skaffa Highlights Plus!  Med Highlights Plus kan du följa alla IFK Norrköpings matcher i Allsvenskan direkt i vår app.
  • Om du inte kan vara på plats sänds matchen och Allsvenskan 2022 på discovery+ –  använder du dig av den unika länken nedan när du tecknar abonnemang får IFK Norrköping en del av intäkten. Notera att paketet där man kan se allt från Allsvenskan & Superettan har bytt namn till Sport Premium. Månadspriset är 349kr/månad. Klicka här för att teckna abonnemang hos discovery+ och samtidigt stötta IFK Norrköping. 
  • Köp biljetter till matchen på Stora Valla genom att klicka här.
  • Är du inte på plats kan du se matchen hos IFK Norrköpings samarbetspartner O’Learys i Norrköping. Ring 011-105107 för bordsbokning.

Författare: Rebecca Candevi

Detta inlägg finns i sin helhet på IFK Norrköping hemsida.

Källa: Norrköpings Symfoniorkester, Norrköping