Skogså IF – Parkalompolo IK 2-0 (1-0)

Det blev inget skönspel på Åvallen idag! Varken vi eller hemmalaget kunde hantera den ojämna planen och den effektiva speltiden kan inte ha varit lång med tanke på matchens alla inkast.

Vi inledde matchen piggt och hotade (tyvärr inte mer) Skogså ett antal gånger. Främst med långa bollar (oväntat?) mot Hüseyin och Omar.
Skogså jobbade dock in sig i matchen och försökte främst ta sig fram via kanterna. Vi gjorde dock ett riktigt bra jobb i försvarsspelet under halvlekens första 35-40 minuter. Mittlåset med David Gunillasson och Niklas Nutti var riktigt bra. Spelade resolut, vann det mesta och levererade fina bollar.

Tyvärr tappade vi koncentrationen med 2-3 minuter kvar av halvleken. Efter ett snabbt inkast in i straffområdet fick deras kille för mkt tid och med ett halvtaskigt avslut kunde han rulla in bollen vid bortre stolpen. Surt!

I andra halvlek tog vi tag i jobbet igen men det var Skogså som skapade de farligagaste chanserna. De hade bland annat två bollar som dansade på mållinjen, men där visar vi mod, vilja och har kanske lite tur också när vi lyckas rensa vid båda tillfällena.

Skogså skapar mer farligheter i andra, främst på långa inkast och hörnor. Vi däremot får inte alls till det, förrän med 10-15 kvar då vi gör den sista kraftansträngningen. Skogså är tvungna att dra på sig en del frisparkar som Niklas Nutti får lyfta in. Vi får dock inte ut något av det. Farligaste chansen kommer efter en vänsterhörna som skarvas vid första stolpe och i kalabaliken framför mål lyckas Omar avsluta men bollen går över.

Innan vår forcering hade Skogså återigen fått göra ett alldeles för enkelt mål. där vi inte fick iväg bollen från straffområdet och efter en nickduell blir deras kille fri och dunkar in bollen från målområdeslinjen. Offside ropar Parka-anhängarna, tyvärr utan medhåll från domarna.

Vi får slicka såren och ladda inför nästa match som spelas redan på söndag då vi åker för att möta Pålänge på bortaplan. Roligt med ytterligare en gräsmatch!

Truppen: Adam Jamal, Marcus Jönsson Åberg, Niklas Nutti, David Gunillasson, Samuel Ftsum, Rahmat Babaei, Robert Unga, Hassan Hosseini, Simon Rönnqvist, Hüseyin Dag, Omar Alhassan, Hussein Rezai, Zakaria Ahmadi, Younes Alhassan, Philip Poromaa, Leif-Erik Wilsdorf.

Publicerad: 2018-06-06 16:11

 Detta inlägg finns i sin helhet på Parkalompolo IK hemsida https://www.laget.se/PARKA