Året som gått – en summering (del 2)

Nu är det dags för del två av summeringen från året som gått. Häll upp en kopp kaffe och njut!

Juni – Årets bästa träning, Börjes VM och hemmapremiär på Palovallen
Då vi fick spelledigt första helgen i juni passade det perfekt att göra en träning på Palovallen. Vi packade in oss i två minibussar och åkte de 17 milen till Parkalompolo. Trots att det var 8 grader och regn i luften har det aldrig varit så varmt. Fotbollen hade kommit hem.

Under juni var också den eminente Joel Segerdahl på besök för att spela in Börjes VM. Den digitala serien blev en riktig happening i både byn och på sociala medier. Den blev till och med så populär att den hittade in i några av SVT:s VM-sändningar. Börje träffade bland annat förbundskapten Janne Andersson i Stockholm.

Har ni missat Börjes VM så bör ni genast kika in på:
https://www.facebook.com/borjesvm
https://www.instagram.com/borjesvm
https://www.twitter.com/borjesvm

Torsdagen innan midsommar var det även dags för hemmapremiären på Palovallen. Det blev ett hett Tornedalsderby då Övertorneå SK kom på besök. Glädjande var att vi hade fem spelare födda på 2000-talet i truppen!

Juli – Veteranerna levererar!
I juli så fortsatte Börjes VM och blev än hetare i och med Sveriges framgångar. Slutspelsmatcherna följdes med tjock TV på Palovallen i midnattssolen. Givetvis serverades kaffeost till kaffet.

Veteranlagen (dam & herr) tog hem en dubbel då man vann de årliga matcherna mot Kaunisvaara.
Under uppehållet hade Börje fullt upp att turnera runt Tornedalen. Han var med och öppnade den årliga fotbollsskolan i Junosuando samt var marknadsgäst på Juoksengi marknad. Han hann även med att besöka Lainio-cupen. Kanske hittade han några framtida nyförvärv där..

Sista helgen i juli anordnade vi Fotbollens Dag i Parkalompolo. Det blev en dag i fotbollens tecken då det spelades både knattematch samt seniormatch. Donalds hamburgare gjorde succé som vanligt.
Under Fotbollens Dag delade Pajalas kommunalråd ut utmärkelsen ”Årets Pajala-ambassadör” till Börje.

Augusti – En helt vanlig månad
Efter all uppståndelse under året var det skönt med en helt vanlig månad. Då vi nästan bara hade bortamatcher under våren har vi nu nästan bara hemmamatcher. Vi kommer närmare och närmare första poängen men augusti blir poänglös..

September – Första poängen bärgad
Första poängen tas mot Hedens IF på bortaplan. Vi var nära en seger men matchen slutade 3-3 efter tre mål av Omar Alhassan.

Vi gör en av våra bästa matcher för året på hemmaplan mot topplaget Harads. Trots regn och sex grader värmde spelet. Matchen slutade dock med uddamålsförlust.

Ännu en säsong är över. Nästa år blir det spel i division 5.

Publicerad: 2019-01-01 10:31