Samverkansavtal mellan Region Norrbotten och Riksteatern

Lördag 2 februari träffades Region Norrbotten, Riksteaterns VD, Riksteatern Norrbotten, Giron Sámi Teáhter och Tornedalsteatern för att komma överens om ett samverkansavtal för att stärka minoriteters scenkonst.

Teaterchefen Erling Fredriksson och ordförande Roland Björkén var på plats i Boden. De tycker att mötet var intressant och hoppas nu att avtalet ska ge Tornedalsteatern bättre möjligheter i länet och i riket. Efter mötet hade Riksteatern Norrbotten och Bodens Riksteaterförening invigning av sina nya gemensamma kontorslokaler i Boden. Detta firades med en trevlig tillställning i Bodensias foajé. Där fick folket njuta av härlig musik framförd av Erling Fredriksson, Pia Suonvieri och Jan Johansson. Ungefär 60 personer satt i publiken. Även Åsa Simma, teaterchef på Giron Sámi Teáhter, uppträdde med en informationsfilm och en dikt.

Läs gärna Riksteaterns pressmeddelande.