Kommunens utvecklingsenhet har besökt Pajala flygplats och den nya flygplatschef…

Kommunens utvecklingsenhet har besökt Pajala flygplats och den nya flygplatschefen Thomas Scherman och hans team.
Förmodligen är det den enda flygplast i hela Sverige där det finns långtidsparkeringsplats för renar. Det kan man kalla miljövänligt! 🦌🛫 ”Under aspekten, att Pajala ligger mitt i Norrbotten och Lappland, att näringslivet måste breddas och att vi har en växande bransch inom besöksnäring med internationella gäster – som kommer idag via Luleå, Kiruna eller Kittilä – är det dags att fokusera på flyg- och reseutveckling”, säger Thomas.

Flygplatsen byggdes 1999 och uppgraderades 2007 för att möta den allt mer växande besöksnäringen men utvecklingen har gått långsamt – trots att flygplatsen är i väldigt bra skick och kan leverera funktionellt allt idag som krävs – även på internationell nivå. Idag finns 2 terminaler och en används bara under decembertiden. Thomas kommer sen tidigare från flygbranschen och har deltagit i platsutveckling i Arvidsjaur där man har lyckats mycket bra under senaste år. Internationella gäster, även med direktflyg från utlandet, kommer idag till Arvidsjaur och Arjeplog och tillsammans med den väletablerade biltestindustri finns också en stark tillväxt inom besöksnäring. Den delen av Norrbotten är idag ett attraktivt område, inte bara för norrbottningar.
Arvidsjaur omvandlade sin turistbyrå till en inflyttningsbyrå som stöder idag människor som flyttar in i kommun. ”Vi måste sluta att prata om ”possibilities”, säger Thomas. För ett attraktivare kommun så måste vi nu skapa en grupp med olika aktörer som verkligen vill utveckla samhället. Det är ingen ”one man show”
Flygplatsen tillsammans med expansiva företagare och kommun har nu en riktig bra chans att skapa – i samarbete med varandra – ett gemensamt arbetsforum för att ge patienten ”flygplats Pajala” en riktig impuls för framtiden. Vi är motiverade för att gå fram”, avsluta Thomas
Vad tror ni? Har ni en ide, önskemål eller uppfattning om hur vi kan utveckla vår flygplats?

Kontakta gärna Thomas Scherman thomas.scherman@pajala.se.se
#pajalakommun #pajalaflygplats #logistikpålandsbygden
Text Andreas Hinzer

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot pajalakommun

Källa: Pajala kommun