Ännu ett SM guld till Linnea

Ännu ett SM guld till Linnea

Stort Grattis Linnea till ditt fjärde SM-guld och vi börjar med en klassisk sportfråga – hur känns det?
Helt fantastiskt! Vi har än en gång visat att vi är bäst när det gäller och visat vår extrema vinnarmentalitet. Slutspelet genomför vi så otroligt bra och jag är nästan själv förvånad att vi lyckas hålla uppe den nivån i 6 raka matcher.

Hur skapar man en sådan vinnarkultur?
Jag tror att det skapas i gruppen. Vi har varit beredda att offra allt för varandra och för laget under slutspelet och inte tvekat på oss själva. Ett arbete som pågått länge och det handlar om hur man agerar på varje träning, match och att alltid vilja ge Max. Att vi flera gånger bevisat att vi varit bäst när det gäller gör också att vi får en ännu starkare tro på det till nästa match. Vinnarkultur byggs upp under lång tid av hårt arbete av ett gäng med vinnarskallar.

Sedan något år är du även lagkapten i Sveriges bästa handbollslag. Vad innebär den rollen?
För mig innebär det att få alla att må bra och hitta roller i laget. Att vara en pådrivare som visar nivån vi ska hålla och försöka komma med så mycket energi som det går vid alla träningar och matcher.

Vad är ditt nästa mål i handbollskarriären?
Jag känner att jag hittat mina absoluta spetskvaliteter i försvaret och vill jobba med att även få fram detta mer i anfallsspelet. Nästa säsong ska jag försöka jobba mer med det och visa vad jag går för även där. Sedan är det en dröm att få spela för det svenska A- landslaget.

Till sist – hinner du med något Kiruna besök under sommaren?
Jag kommer upp till Kiruna när min syster och kusin tar studenten 14 juni! Jag antar att guld-firandet fortsätter tills dess 😉

En stolt moderföreningen önskar Linnea ett härligt guldfirande och en skön sommar!