Under onsdagskvällen deltog vi på uppföljningen av seminariet “en småföretagares…

Under onsdagskvällen deltog vi på uppföljningen av seminariet “en småföretagares vardag” som hade sin första träff i riksdagen i juni. Sandra Kuoppa som driver Åkes Livs i Kitkiöjärvi deltog tillsammans med @smaforetagarnasriksforbund och Svensk Bensinhandel i Stockholm för att diskutera förutsättningarna för att driva butik och drivmedelsförsäljning i glesbygden, och nu var det dags för politikerna från näringsutskottet att följa upp arbete och besöka vardagen i Kitkiöjärvi!
Det var en fullspäckad dag för besökarna med företagsbesök längs våra krokiga vägar och viktiga diskussioner under kvällens seminarium om främst problemet med uppkoppling mot nät för att kommunicera, skapa trygghet, hantera betalningar, beställningar och tillhandahålla övrig service som bygger på anslutning samt bristen på både person-och godstransporter; de två absolut två största förutsättningarna för att bo och verka i vår kommun.
Under seminariet fick vi bland annat ta del av pågående arbete i om Svensk Bensinhandel, projektet Glöd, Region Norrbottens projekt Smarta hållbara byar och vi fick även förmånen att träffa pensionären Anna Siekas som berättade om hennes situation som beroende av hemtjänst, service, kommunikation och transport vilket gav en tydlig inblick i vardagen.
Tack för bra diskussioner och allas goda kunskap som tillför i arbetet med att driva frågan vidare från vår sida. En stor eloge till Sandra och ni andra lanthandlare som har den här otroligt viktiga rollen i samhället 💐

På bild 1 fr v övre rad : Helena Lindahl rikstagsledamot näringsutskottet C, Ann-Chatlotte Hammar Johansson riksdagsledamot näringsutskottet M, Ulrica Hammarström kommunalråd Pajala Kommun, Sandra Kuoppa Åkes Livs och Lotta Gröning moderator.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot pajalakommun

Källa: Pajala kommun