Vår branschkalender är igång igen efter sommaruppehållet och vi ser fram emot ny…

Vår branschkalender är igång igen efter sommaruppehållet och vi ser fram emot nya företagsbesök under hösten och vintern! I augusti var fokusområdet 🌲skog🌲 och vi hade turen att lyckas tajma in ett besök hos BK Skogsentreprenad under ett servicestopp hemma på garaget i Korpilombolo och fick möjlighet att ställa massor av frågor om detta väletablerade men samtidigt lite dolda yrke. Hur är det att jobba som skogsmaskinförare, hur är tillväxten av nya företag och finns det behov av förare? Bertil Kyrö och hans förare Joel Henriksson tog emot oss och berättade om ett fritt och självständigt arbete, högteknologiska maskiner och om skogen som arbetsplats.
-Det som är lite speciellt hos oss är att vi alla åtta anställda är under 40 år, vi trivs alla riktigt bra och får frihet att sköta jobbet så att det funkar med familjelivet, berättar Joel.
Bertil Kyrö har varit egen företagare sen han var 41 år och har haft Svea Skog som uppdragsgivare under både upp och nedgångar genom åren. – det är en tuff bransch med stora investeringar och en utmaning att hitta rätt kompetens. Idag är han 74 år och ett generationsskifte närmar sig när barnbarnet Fredrik tar vid. – Det känns roligt, jag hoppas kunna hjälpa till ännu många år, säger Bertil.

Häng med Joel och kollegorna i deras vardag på kontot @northpoleloggers och #fintiskogen här på Instagram, kanske är det ditt framtidsyrke?
Läs hela reportaget på www.pajala.se under Näringsliv och utveckling!

Vi tackar för ett intressant och lärorikt företagsbesök och önskar er en fin höst i skogen!
Ulrica Hammarström och Johanna Funck

Foto: Joel Henriksson och Johanna Funck
#branschkalenderpajala #Branschkalender #northpoleloggers #bkskogsentreprenad #korpilombolo #skogsentreprenad #näringsliv #pajalanäringsliv #småföretagare #företagpålandsbygden #pajalakommun #hejalandsbygden

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot pajalakommun

Källa: Pajala kommun