Oktober månads fokusområde för branschkalendern är hälsa och träning och vi åkte…

Oktober månads fokusområde för branschkalendern är hälsa och träning och vi åkte raka spåret till Junosuando för att besöka en av våra nyföretagare i en spännande bransch på framfart! Carola Smedqvist driver sedan 2018 företaget Soulfullness i Tornedalen som specialiserar sig på behandlingar för att minska stress och oro och öka närvaro och återhämtning. -Jag började utbilda mig redan 2010 till stress-och friskvårdsterapeut och mitt företag erbjuder idag allt från föreläsningar, samtal, massage och behandlingar av olika slag och retreats. – Jag brinner för att skapa bärkraft hos människor!
Vi lever i en värld med högt tempo och stora krav. Att avsätta tid för återhämtning är något som folk inte riktigt tar på allvar men behovet blir bara större och större.
Carola berättar att hon fått bra hjälp i uppstarten av företaget genom bland annat Nyföretagarcentrum och projektet Original Lapland men det är lätt att köra fast i utvecklingsfasen i frågor om hur man som nyföretagare kommer in med en ny produkt och får chans att leverera till exempelvis kommun eller större företag som ofta har fasta avtal.
-Mina kunder är mindre företag och privatpersoner i Gällivare, Kiruna och Pajala, jag hade uppskattat om det fanns något typ av företagshotell där man kan hyra lokal vid behov så att företaget kan växa försiktigt. Företagshotell har också många positiva effekter på både företagen och samhället där ofta kreativa miljöer och naturliga nätverk uppstår.
Återhämtningsturism är något jag kommer satsa på för tillresta kunder. Det är en 4 dagar lång retreat där gästerna bor i stuga utan el och rinnande vatten vid älven och där man tar del av olika typer av behandlingar kombinerat med tid för kreativt skapande, samtal och varande. En retreat som riktar sig både till svenska och internationella gäster.
Tack för ett trevligt och intressant besök i ett just för tillfället strömlöst och lugnt Junosuando 😀 vi önskar dig stort lycka till! 🌷✨
Erik Mella och Johanna Funck, enheten för strategisk utveckling
Du hittar Carola här på insta under @varande_entreprenor
och Soulfullness på Facebook

Du hittar hela reportaget på www.pajala.se under Näringsliv och utveckling

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot pajalakommun

Källa: Pajala kommun