Starten på det nya året summeras av vårt kommunalråd Ulrica Hammarström 2020-0…

Starten på det nya året summeras av vårt kommunalråd Ulrica Hammarström 🌹

2020-03 Vårvinter…. Mars månad och sportlovet har precis varit. En tid för härliga dagar utomhus, på skoter, grilla på isen och bara njuta av vårsolens varma strålar på kinderna. Det har varit en relativt lugn start på året, men några orosmoln finns dock.  Stängningen av badhuset i slutet av februari ställer till det med simundervisningen. I början på året börjar även Corona höras om i Kina, och nu finns det även i Sverige. Läs mer på kommunens hemsida.

Arbetsförmedlingen meddelade här i slutet på februari att dom blir kvar i Pajala Kommun. Ett besked som väcker lättnad och glädje, för vi behöver en lokalt förankrad arbetsförmedling som är medveten om vilka utmaningar vi står inför.

Under hösten har vi besökt några företag till inom ramen för branchkalendern bla Kangos Miljöteknik, Keros bussar, Wist lastbilar, Samhall, Laitis, Polarfönster, Bykorgen. Vill ni veta mer så hittar ni reportagen från våra besök på hemsidan under Näringsliv och utveckling.
Första fredagen varje månad har vi även påbörjat med företagsfrukost. Första hölls i Pajala i februari  och i mars var vi i Korpilombolo. På bägge träffarna har det varit bra uppslutning, vilket är oerhört roligt. Vi har även en ny hemsida på plats nu och vi hoppas att ni ska finna den enkel att använda. Har ni synpunkter så tar vi med glädje emot dessa.

Inför 2020 har kommunen dessutom fått ett extra tillskott pga. kostnadsutjämningen med drygt +22 miljoner. Där kommer vi till fullmäktige i april lägga fram en förändringsbudget där vi bla kommer att lägga några miljoner på strategiska satsningar.

Läs gärna hela berättelsen på hemsidan, www.pajala.se

Mvh /

Ulrica Hammarström

Kommunalråd

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot pajalakommun

Källa: Pajala kommun