Innan pandemin bröt ut hann vid med några företagsbesök och vi vill gärna fortsä…

Innan pandemin bröt ut hann vid med några företagsbesök och vi vill gärna fortsätta sprida bra vibbar från vårt lokala näringsliv som är vana att kämpa på i både med- och motlut. Vi skickar varma hälsningar til er alla i dessa tuffa tider🌷

Nicklas och Jan-Olof Heikki är grundare och ägare av Kangos Miljö & Teknik som sedan 2004 driver verksamhet inom transport och återvinning. – Vi ser en stadig ökning, återvinningsbranschen kommer fortsätta att utvecklas, säger Jan-Olof.

Idag finns en personalstyrka på 6 personer och en maskinpark med tre lastbilar, 4 lastmaskiner och 2 grävmaskiner samt närmare 280 containers. Företaget etablerade sig även i Boden 2006 där två medarbetare jobbar med balning och lastning av returpapper som kört in till en terminal.

Jan-Olof berättar att det är en utmaning att rekrytera chaufförer. – Bristen är stor i hela landet och det syns även här i regionen och kommunen. Hos oss har man ett varierat jobb med körning över stora delar av länet där man också använder kran vilket kräver extra kunskap.
Nicklas och Jan-Olof anser att kommunen har en viktig roll i näringslivet och genom tjänstepersoner med rätt kompetens och förståelse för näringslivet så ökar samverkan och goda resultat.

Tack för det trevliga besöket med bra diskussioner och vi önskar er fortsatt lycka till.

Ulrica Hammarström och Johanna Funck

Läs hela reportaget på www.pajala.se under Näringsliv och utveckling

#branschkalenderpajala #Branschkalender #kangosmiljöteknik #företagpålandsbygden #lokaltnäringsliv #åkeri #återvinning
#recycling#transport #näringsliv #småföretagare #kangos

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot pajalakommun

Källa: Pajala kommun