Modulboende med stora möjligheter ska säljas

Modulerna är lyxiga, renoverade till hotellstandard och håller högsta brandklass.

350 kvadratmeter med 20 rum, duschar och gemensamma ytor står i dag uppställda i Pajala. Nu är anläggningen till salu, och inte minst med tanke på behovet av entreprenörsboenden i Norr- och Västerbotten och inte minst i Malmfälten finns stora möjligheter.

– Det är en påkostat bygge som är renoverat till hotellstandard och som håller högsta brandklass, säger Per-Ola Olofsson på CAB, som äger boendet.

CAB, som också driver Norrbotten gratistidning, investerade i boendemodulerna i samband med att gruvbolaget Northland etablerade verksamhet i Pajala. Modulerna, som tidigare använts på fängelset Hinseberg, renoverades till toppstandard.

– Vi satsade mycket på att det ska vara ett boende med bra komfort, så exempelvis ljudisolering och luftkvalitet håller högsta klass, säger Per-Ola Olofsson.

CAB valde också att uppfylla brandklassen för korttidsboende, vilket innebär att modulerna kan användas i exempelvis hotellverksamhet.

– Att bygga med den brandklassen från grunden kostar i dag omkring 20 000 kronor per kvadratmeter. Vi begär en tredjedel av det, så det finns stora möjligheter för rätt köpare, säger Per-Ola Olofsson.

De 13 modulerna som står i Pajala är på 350 kvadratmeter, fördelat på 20 boenderum, gemensamma duschar, toaletter och gemensamma ytor. Uppvärmningen sker främst med luftvärmepump, för att hålla nere driftskostnaderna.

– Det går också att ändra planlösningen om behovet är ett annat, säger Per-Ola Olofsson.

Priset som CAB begär för samtliga moduler är 2 500 000 kronor, och tänkta köpare är företag som vill ha den kompletta uppsättningen. Enstaka moduler säljs alltså inte löst.

Entrprenörsboende, turistverksamhet och kontor

Bland användningsområdena som Per-Ola Olofsson ser framför sig finns bland annat entreprenörsboende, turismverksamhet och kontor.

– Eftersom modulerna är byggda för att kunna användas som boende från början, och alltså inte är ombyggda kontorsmoduler, så håller allt högsta klass. Vi har funderat på att själva hyra ut boende på samma sätt som under Northland-tiden, men vi har bestämt att fokusera på våra kärnverksamheter i stället. Pajala är den sista som är kvar, anlägggningarna i Kiruna och Svappavaara har vi redan gjort oss av med, säger Per-Ola Olofsson, och tillägger:

– Eftersom det är byggt på stålram går det att montera upp på en dag efter att det flyttats. Men vi ser även att vi kan sälja boendet som det står med tomten i Pajala för den som är intresserad av det.

Modulerna står på en stor tomt i Pajala, mitt emot Smedjan.

Fakta:

13 moduler, 3 meter x 9 meter stora. Tillsammans 350 kvadratmeter med 20 boenderum, duschar och gemensamma ytor.

Pris: 2 500 000 kronor för samtliga moduler. Enstaka moduler säljs inte löst.

Vid intresse, kontakta:

P-O Olofsson, 070 – 330 40 30, po@cab.net