Krisberedskapsveckan 2019

Den 6-11 maj är det dags för Krisberedskapsveckan 2019, den årliga informationskampanjen som ska få hushållen att reflektera över hur man tillgodoser behovet av mat, vatten, värme och kommunikation om viktig service i samhället skulle bli utslaget. Piteå kommun deltar i kampanjen för tredje året i rad.

Under veckan står Piteå kommun tillsammans med FRG (Frivilliga Resursgruppen) i Gallerian Piteå för att berätta om hur man bäst förbereder sig inför en samhällskris. Det finns även möjlighet att tävla om en färdigpackad krisberedskapslåda.

Personal bemannar Gallerian under följande tider:

Måndag – torsdag kl. 11.00 – 13.00
Fredag kl. 14.00 – 17.00
Lördag kl. 12.00 – 15.00

En krisberedskapslåda finns som utställningsexemplar på Piteå stadsbibliotek under vecka 19.

Kampanjen Krisberedskapsveckan är ett initiativ av MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) och genomförs för tredje året i rad. Målet med krisberedskapsveckan är att fler privatpersoner reflekterar över hur de kan lösa vardagen vid en samhällskris och att fler personer skaffar sig en hemberedskap.

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå kommun (Pressmeddelanden) hemsida https://pitea.mynewsdesk.com/