Nimes, Girona och Sjulnäs samarbetar i Erasmusprojektet Connecting Woods

I veckan, den 20-24 maj kommer elever från en skola i Girona, Katalonien och en skola i Nimes i Frankrike på besök till Sjulnässkolan. Besöket är ett samarbete genom Erasmusprojektet Connecting Woods. Connecting Woods startade i höstas och syftet med projektet är att eleverna ska lära sig mer om just skog och träd i de olika länderna. I Piteå kommer barrskogen vara i fokus, från tall till färdig pappersprodukt, i Frankrike är det olivträden och i Katalonien, Spanien är korkeken som står i centrum.

– Det som är så roligt i det här projektet är att det ingår det ett elevutbyte. Den 20 maj kommer 30 franska och spanska elever hit till oss och i november reser 24 elever i årkurs nio ner till Frankrike för att ta del av hela kedjan i produktionen av olivolja. Och nästa vår blir det en resa till korkeken i Katalonien, säger Jeanette Viklund, lärare på Sjulnäs skola.

Eleverna kommer att få studera både sin egen skog och varandras skogar och lära sig mer om vilken betydelse produktionen har som näringsgren, men också vilka hot som kan finnas mot produktionen exempelvis klimatförändringar och skadeinsekter.

Eleverna har under våren arbetar i ett verktyg som heter Twin Space där de kan dela bilder, texter och filmer med varandra i projektet. Varje elev har en egen användare där de lagt upp presentationer av sig själva på olika språk.

– Projektspråket är engelska, men självklart ska vi nyttja möjligheten att kommunicera på både franska och spanska, säger Jeanette Viklund som ser fram emot att välkomna de franska och spanska eleverna till Piteå.

Tisdag 21/5
FM: Besök på Sjulnässkolan .
EM: Skogsvandring runt Karlberg.

Onsdag 22/5
Besök på Storforsens naturreservat.

Torsdag 23/5
Studiebesök i Piteå på Fritid och vildmark, Sunpine, Smurfit kappa, Lindbäck bygg

Kontaktperson:
Jeanette Viklund, lärare på Sjulnäs skola, telefon: 070-6403859

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå kommun (Pressmeddelanden) hemsida https://pitea.mynewsdesk.com/