​Elever på högstadiet får “Cannabis på schemat”

Projektet ”Cannabis på schematsom pågått vid Strömbackaskolan i samarbete med Länsstyrelsen under fem års tid, får nu möjlighet att bedrivas vidare. Nu går Sparbanken Nord in och finansierar projektet i ett år. Projektet kommer nu att ha fokus på högstadieskolorna i Piteå och Älvsbyn.

– Det känns fantastiskt att vi kan fortsätta jobba för att ge eleverna i Piteå och Älvsbyn kunskap om Cannabisdrogens förödande konsekvenser, säger läraren och projektledaren Erika Holmquist-Hortlund.

”Cannabis på schemat” handlar om att stärka elevernas kunskaper om drogens effekter och stärka medvetenheten om vikten av källkritik.

– Att bidra till att barn och ungdomar får rätt till en trygg uppväxt och en ärlig chans till ett drogfritt liv är en prioriterad fråga för oss. Vi är därför glada över att kunna samverka med skolan i detta viktiga arbete, säger Kjell-Åke Nilsson på Sparbanken Nord.

Kontaktpersoner:

Erika Holmquist Hortlund, lärare och projektledare.
Telefon: 070-696 61 33

Kjell-Åke Nilsson, Framtidsbanken på Sparbanken Nord
Telefon: 0771-23 13 46, 070-576 02 29

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå kommun (Pressmeddelanden) hemsida https://pitea.mynewsdesk.com/rss/current_news/1046