Hemmingsmark – Årets by i Piteå

Hemmingsmark har utsetts till årets by 2019. I motiveringen anges bland annat att uthållighet, engagemang och mod som symboliska ledord för byn.

Hemmingsmark har en stark vi-anda och arbetar på ett målmedvetet och föredömligt sätt i byn för att engagera byborna och den kommande generationen.Deras arbete skapar möjlighet till en meningsfull fritid i sin by för gammal som ung och de är ständigt öppna för nya idéer och förslag.

I byn finns ett aktivt föreningsliv med aktiviteter för alla åldrar. Byns olika utåtriktade arrangemang samlar likväl fotbollssugna barn och ungdomar som välmeriterade NHL-spelare.

Prisutdelningen till årets by i Piteå kommun sker den 6 juni i samband med nationaldagsfirandet i Badhusparken.

Motivering:

Uthållighet, engagemang och mod är ledorden som symboliserar Hemmingsmark. Över generationerna fostras alla att arbeta för byns bästa och nya idéer och trender införlivas i det hållbara arbetssätt som byn byggt upp under lång tid. Engagemang och sammanhållning är en garanti för att byn lyckas med det som man bestämmer sig för.

Piteå kommun har därför utsett Hemmingsmark till Årets by 2019.

Årets By

Det är Landsbygdspolitiska rådet som utser Årets by. Förutom äran får byaföreningen ”Årets By”- skyltar, diplom, blommor och 15 000 kr i prispengar.

För mer information: Brith Fäldt, ordförande Landsbygdspolitiska rådet, 070-346 64 91
Nils Granberg, ordförande Hemmingsmark byaförening, 070-562 58 72

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå kommun (Pressmeddelanden) hemsida https://pitea.mynewsdesk.com/