Piteå IF FF – IFK Timrå 5-4 (2-1)

Dagens matchvärd Sportringen delade ut priser till Oskar Nordlund och Gustav Rönnbäck Wallin

Det vankades hemmamatch igen efter dubbla Umeåresor då IFK Timrå tagit sig till LF Arena. Timrå som har varit lite av ett boogeyteam på LF Arena där dom två senaste åren slutat med dubbla förluster för PIF.

PIF tog i varje fall tag i taktpinnen direkt och innan klockan nått upp till tio minuter hade Gustav Rönnbäck Wallin gjort både 1-0 och 2-0 på ett behärskat sett. Det fanns ytterligare lägen att utöka ledningen, men istället så lyckades IFK Timrå reducera efter en dråplig situation där ett motlägg från långt håll innebar att Richard Nordlund fick tippa bollen i ribban och den studsade rakt ut framför mål där Timrås notoriske målskytt Oskar Nordlund reducera till 2-1.

När spelarna klev ut inför andra halvlek så var det ändå med känslan av att PIF kontrollerade matchen på ett bra sätt, men det blev helt öppna spjäll i andra halvlek. Innan kvarten var spelad av andra halvlek hade Timrå både kvitterat genom Oskar Nordlund och tagit ledningen genom Musa Angayeva. Två minuter senare lyckades dock Tetteh Komey fixa en straff som han själv tog och slog in kvitteringen. Efter kvitteringen hade Timrås Oskar Nordlund en boll på mållinjen som James Burgin uppoffrande räddade på mållinjen. I samband med Burgins räddning fick han en rejäl smäll av stolpen men lyckades spela klart matchen trots rejäla smärtor. I 80:e minuten snappade den inbytte Glorie Kabundu upp en för kort passning hem till målvakten och rullade in 4-3 i det öppna målet. Matchen gick in på övertid när Tetteh Komey på sitt eget patenterade sätt vände bort sin försvarare och blev fälld igen. För en andra gång denna match fick Komey möjlighet att agera exekutor från straffpunkten. Återigen lurade han Timråmålvakten Lee Johnston åt ena hållet och satte bollen i det andra. Trots detta var inte målkalaset över. Bameke Toure reducerade i den sjunde övertidsminuten efter slarv i hemmaförsvaret. Direkt efter avsparken blåste domaren Oskar Nilsson av matchen och hemmalaget hade bärgat tre poäng efter den svängiga tillställningen.

På nationaldagen beger sig PIF till Skellefteå för att möta serieledarna. Det är en tight serie där det skiljer tre poäng mellan dom sex topplacerade lagen i serien.

Highlights: Piteå IF – IFK Timrå

I veckan har det även blivit klart att Tejan Bah lämnar klubben. 

– Vi vill såklart passa på att tacka Tejan för hans insatser hos oss där han alltid bidragit med hårt arbete på träningarna och varit en laglojal spelare. Vi önskar honom all lycka i framtiden. I dagsläget blir det nog ingen direkt ersättare. Sia Jamehdar har kommit in i laget på ett bra sätt samtidigt som det finns några intressanta spelare i vårt utvecklingslag, säger sportchefen Jens Hedström.

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida https://www.piteaif.se/rss/10072