Kirunagolfare på säsongspremiär i Piteå

Flygvy vid utslaget på hål 16 – Piteå Golfklubb.

Piteå Golfklubb gästades av 24 kirunagolfare förra veckan som spelade Kiruna Open 2019. Det är säsongsstart för många och en uppskattad tävling i Piteå under två dagar.

Golfsäsongen har kommit igång i södra Sverige och nu även så smått hos oss häruppe i de norra delarna. Piteå Golfklubb öppnade anläggningen på Nationaldagen den 6 juni förra veckan och gästades av ett stort gäng golfentusiaster från Kiruna. Det har blivit lite av en tradition för kirunagolfarna och man uppskattar den fina banan och boendet på klubben enligt Henrik Jonasson, en av de som anordnar det hela.

– Grymt kul att få komma igång att svinga igen efter en lång vinter och vi har alltid trevligt tillsammans. Det är såklart mycket skratt och glirlingar men i slutändan finns det mycket prestige i tävlingen, berättar Henrik Jonasson.

En av deltagarna är Stefan Tano från Kiruna som har stuga i Piteå. Han har varit mer flera år och missar inte Kiruna Open i första taget även fast kroppen kanske inte är i bästa form.

– Man känner lite i ryggen men det är bara att bita ihop, säger Stefan Tano innan han slår ut på nästa hål.

 

Videoklipp – Henrik Jonasson spelar in på hål 16 på Piteå GK. Kiruna Open med 24 kirunagolfare avgjordes när golfbanan öppnade i Piteå.

Henrik Jonasson spelar in på hål 16 på Piteå GK. Kiruna Open med 24 kirunagolfare avgjordes när golfbanan öppnade i Piteå.

تم النشر بواسطة ‏‎Piteå Gratistidning‎‏ في الأحد، ٩ يونيو ٢٠١٩