Nyförvärv till PIF Dam

Regerande svenska mästarna Piteå IF DFF har skrivit kontrakt med förra Hammarbyspelaren Olga Ekblom. Kontraktet gäller för resten av säsongen.

Piteå IF DFF har ett tufft spelprogram i höst med matcher i både OBOS Damallsvenskan och Champions League. Inför detta har Piteå gjort klart med Hammarbys trotjänare Olga Ekblom som spelat de senaste sex säsonger med Hammarby, där hon även varit lagkapten. Efter förra säsongen valde Olga att trappa ner, men när Piteå hörde av sig så ändrade hon sig.

-Det var lite oväntat när Piteå hörde av sig, men det känns fantastiskt spännande och kul att få spela med regerande mästarna. Det verkar vara ett härligt gäng och jag har fått en jättebra bild av föreningen. Jag har ju mött Piteå flertalet gånger och vet hur tufft det är att möta laget, så det känns skönt att få spela med Piteå istället för mot dom. Jag ska försöka bidra med det jag kan och jag hoppas att vi ska kunna försvara guldet och prestera bra i Champions League i höst. säger Olga Ekblom.

Piteås sportchef Leif Strandh: -Då vi haft bekymmer med skador under våren började vi titta över möjligheterna att få in en spelare till i truppen inför hösten. Olgas namn var det första som kom upp utifrån den profil vi sökte. En spelare med erfarenhet från damallsvenskan och kan spela på flera positioner. Vi är väldigt glada att vi kom överens så snabbt. Det var ju inte helt självklart då Olga så sent som i höstas valde att avsluta sin fotbollskarriär på högsta nivå. Nu ser vi fram emot att Olga ansluter till truppen i början av juli och så snabbt som möjligt kommer in i lagets sätt att träna och spela.  

Olga är 30 år, har spelat 60 matcher i damallsvenskan + lika många i Elitettan. Hon har dessutom tillbringat många somrar i norrbotten eftersom delar av hennes släkt är från länet.

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Dam) hemsida https://www.piteaif.se//pifdam