Inför omstarten mot Örebro imorgon.

Vad med och hylla våra VM-stjärnor innan match imorgon.

Imorgon sparkar äntligen OBOS Damallsvenskan igång igen efter VM-uppehållet. Piteå IF DFF tar emot KIF Örebro imorgon, söndag kl 14.00 på LF Arena.

Nykomlingen Örebro, med förra Piteåspelaren Frida Abrahamsson som lagkapten, har inlett säsongen bra och ligger på en fin sjätteplats i tabellen, en poäng bakom Piteå och två poäng efter serieledande Göteborg. Tidigare i veckan gjorde Örebro klart med den finska landslagsanfallaren Heidi Kollanen. Samtidigt som man tappar anfallaren Addison Steiner till USA.

Örebromatchen är början på en intensiv matchperiod som håller i sig egentligen hela hösten. 15 omgångar ska spelas i damallsvenskan + matcher i Champions League och Svenska Cupen. Dessutom är det två landslagssamlingar under denna period. Så det blir många matcher kommande 3 månader.

Som ni vet gick det ju fantastiskt bra för Sverige i VM, en fin bronsmedalj fick Madelen Janogy och de andra spelarna med sig hem. Faith Ikidi Michael hade inte samma lycka, då hon skadade sig i första VM-matchen. Hon har dock återhämtat sig bra och varit tillbaka i full träning senaste veckan. Båda spelarna kommer uppvaktas inför morgondagens match.

I övrigt så har Piteå förstärkt truppen med rutinerade Olga Ekblom, som spelat ett antal säsonger med Hammarby i Damallsvenskan. Tränarstaben är också utökad med Andreas Johansson, som var med som assisterande även förra säsongen. 

Linn Viklund har hunnit gifta sig i sommar, så nu heter hon Vikström i efternamn, ifall någon börjar fundera vem det kan vara.

Lite nyheter inför omstarten:

Precis som förra året kommer vi få besök av ett stort antal ungdomslag från Norr- och Västerbotten på våra matcher framöver. Fantastiskt kul. Om ni inte hunnit anmäla er, så finns det fortfarande platser kvar inför kommande matcher.

Högtalarna på läktaren är framflyttade så förhoppningsvis blir det bättre ljud på arenan.

Det kommer som vanligt finnas möjlighet att köpa mat, kaffe, supporterprylar, halva-potten mm på arenan. Dessutom finns det lotter att köpa där man kan vinna en fin fåtölj, från Wika Möbler/Svenska hem.

Varmt välkomna till omstarten av OBOS Damallsvenskan. Imorgon kl 14, LF Arena. Vi ses! 

Odds hos Svenska Spel: 

Piteå-KIF Örebro       1: 1,26     X: 5,15     2: 8,95

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Dam) hemsida https://www.piteaif.se/rss/10196