Inför hemmamatchen mot Eskilstuna imorgon

Imorgon söndag är det dags för fotbollsfest när Piteå IF DFF tar emot formtoppade Eskilstuna kl 15.00 på LF Arena. 

Piteås bortaturné i Obos Damallsvenskan mot Linköping och Göteborg tidigare i veckan, slutade med två oavgjorda matcher. Men prestationsmässigt var det ett stort fall framåt. 

Nu hoppas vi publiken kommer till arenan imorgon för att hjälpa tjejerna till en ny bra prestation och förhoppningvis tre poäng. Vädret ser ut att bli bra, ca 20 grader och mestadels sol, så det finns ingen anledning att stanna hemma. 

Laget möter Eskilstuna som inledde säsongen ganska svagt, men efter VM-uppehållet har de vaknat till rejält. Tre raka segrar mot Linköping, Djurgården och Kungsbacka och 8-0 i målskillnad på dessa matcher imponerar.  

Piteås tränare Stellan Carlsson: -Vår förra hemmamatch mot Örebro är vi inte alls nöjd med. Men nu kommer vi från två riktigt bra prestationer mot Linköping och Göteborg, tyvärr fick vi inte med oss någon 3-poängare, men så kan det vara när man möter topplag. Det kommer behövas en riktigt bra prestation även på söndag, när vi möter ett Eskilstuna som gjort det väldigt bra efter VM. 

Stellan lyfter även fram bredden i Piteås trupp. -Vi har en riktigt bred trupp med många bra spelare, så det finns verkligen möjlighet att kunna rotera i laget vilket vi tror kommer behövas under hösten när det är så många matcher och kort tid för återhämtning. 

Matchvärd på söndag: Norra. 
Ungdomslag som kommer: Storfors F10, Trångfors F10 och Alvik F05. 

Varmt välkommen till LF Arena, söndag kl 15.00.

Odds hos Svenska Spel
Piteå-Eskilstuna 1: 1,45         X: 4,30        2: 5,70

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Dam) hemsida https://www.piteaif.se/rss/10196