Matchrapport Piteå IF FF – Sandvik IK 4-2 (4-0)

Matchvärden Alloffice delade ut priser till matchens lirare i vardera lag. Fr v. Tetteh Komey och Max Brändström Nyström

Då var det dags att dra igång höstomgången efter sommarledigheten. Sandviks IK från Umeå stod för motståndet och matchen i våras slutade med en 2-0 seger för PIF.

Redan från start tog PIF tagi taktpinnen och efter sju minuter låg bollen i mål bakom Sandviks målvakt Max Brändström Nyström. Tetteh Komey stod för ledningsmålet, serverad av Gustav Nordh. PIF fortsatte trumma på och efter ett snabbt inkast av Joachim Olofsson lyckades Tetteh på sitt sedvanliga vis vrida och vända sig förbi på liten yta och skjuta in 2-0. I efterspelet av en hörna höll sig comebackande Pontus Sundqvist kvar i straffområdet och efter ett inspel av Gustav Rönbäck Wallin placerade Pontus behärskat in 3-0. I halvlekens sista minut fick vi även se en hattrick från Tettehs sida när han efter en fin djupledsboll av Gustav Nordh rundade målvakten och la in 4-0 i öppet mål. 

Andra halvlek belev en mer avslagen historia. PIF tappade en del löpmeter med och utan boll men var laget med störst bollinnehav. Efter en kommunikationsmiss i hemmalaget snappade Filip Brändström Nyström åt sig bollen och kunde enkelt rulla in 4-1 i det övergivna PIF-målet. Sandvik lyckades återigen reducera till 4-2 genom en hörna där Daniel Eriksson var högst på bollen och knoppade in den. 4-2 blev också slutresultatet när domare Simon Granström blåste av matchen.

Tränare Jeppe Mauritzson var nöjd med insatsen.

– Vi gör det vi ska för att vinna matchen, framförallt i första halvlek där vi har många maxlöpningar i båda riktiningarna, säger Jeppe Mauritzson.

Redan nu på söndag kan ni se PIF igen när Gottne står för motståndet kl 15.00 på LF Arena. 

Vi ses på LF!

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida https://www.piteaif.se/rss/10072