Matchrapport Piteå IF FF – Gottne IF 4-0 (0-0)

Anders Hallberg från dagens matchvärd Tromb delade ut priser matchens spelare i vardera lag, Johan Hedström och Rami Mansour

Örnsköldsvikslaget Gottne IF stod motståndet i sjuttonde omgången av division 2 Norrland när dom under söndagen gästade LF Arena. Gottne som startade säsongen på ett övertygande sätt men inte kommit upp till samma nivåer under senare delen av säsongen.

Första halvlek blev precis som man förväntade sig, ett hemmalag som hade mestadels av bollen och ett Gottne som försvarade sig lågt och fokuserade på omställningar. Trots detta skapade PIF ett gäng halvchanser där något av lägena mycket väl kunnat resultera i mål. Det var dock Gottne som hade halvlekens bästa chans i 43:e minuten när Danny Harmon drog till helt fri från straffpunkten men sköt högt över.

Andra halvlek hade knappt hunnit sätta sig när PIF efter en trippelhörna kunde ta ledningen genom en nick av Johan Hedström. Kort därefter utökades ledningen till 2-0 i en flygande omställning genom Gustav Rönnbäck Wallin när Tetteh Komey vackert spelade fram. 3-0 kom efter ytterligare en hörna när Tetteh Komey knoppade in den. Publiken fick även se 4-0 som kom genom inhoppande Johannes Lidström, vackert assisterad av Filip Flodin.

Tränaren Jeppe Mauritzson var återigen belåten med insatsen:

– Vi gör en fullt godkänd match där vi lyckas göra fyra mål på ett försvarsstarkt Gottne, vilket visar prov på våra offensiva kvaliteter, säger Jeppe Mauritzson.

Till helgen beger sig herrarna till Örnsköldsvik för att möta Anundsjö. Nästa hemmamatch spelas 24 augusti kl 13.00 mot Ytterhogdal. Varmt välkomna då!

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida https://www.piteaif.se/rss/10072