Andreas Grimstad skriver nytt kontrakt

Det blir två nya år för Andreas Grimstad i Piteå IF FF

PIF-sonen Andreas Grimstad har efter årets fina säsong valt att skriva på ett nytt tvåårskontrakt. Under 2019 har Andreas deltagit i samtliga 18 seriematcher.

– Andreas har vuxit enormt under årets säsong och varit given i startelvan, därför är det såklart en viktig signering inför kommande säsonger, säger sportchefen Jens Hedström.

2020 kommer därmed bli den tredje raka säsongen för Andreas efter en avstickare till både Infjärdens SK och Hemmingsmarks IF där han spelade i division 3, nu är det dock division 2 som gäller där han varit given i laget.

– Andreas är kanske den spelare som utvecklats mest av alla under årets säsong och det är extra kul att det är han. Sen vi startade upp träningen i november 2018 har han knappt missat en träning och det är skönt att se att träning ger resultat och att det inte finns några genvägar, säger Jens Hedström.

Att det är Andreas inställnging och träningflit som bidragit till utvecklingen är någt som även tränaren Jeppe Mauritzson bekräftar.

– Andreas har stått för en väldigt stark karaktär de senaste säsongerna genom sin förmåga att alltid göra sitt yttersta har han tagit steg hela tiden i sin utveckling vilket inneburit att han blivit en stöttespelare i dagens PIF, säger Jeppe Mauritzson.

Andreas är själv nöjd med säsongen och förutsättningarna som finns i föreningen.

– Jag tycker jag utvecklats mycket i år och vill fortsätta ta steg. Jag tycker vi har ett bra lag, bra tränare och är nöjd med allt runtomkring så det var självklart, säger Andreas Grimstad.

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Herr) hemsida https://www.piteaif.se/rss/10072