Fotboll i världsklass, Piteå-Rosengård på Söndag

Publikrekord förra gången Rosengård var på besök.

I helgen är det dags för en av årets höjdpunkter. Regerande mästarna Piteå IF DFF tar emot serieledande FC Rosengård, Söndag kl 14.00 på LF Arena. En match ni inte vill missa!

Förra gången Rosengård var på besök i Piteå (2017) kom 4122 åskådare till LF Arena. Vi hoppas på ny publiksuccé på söndag när VM-spelare som Caroline Seger, Nathalie Björn och nyförvärvet Anna Anvegård kommer på besök.

Det kommer vara en match där i stort sett samtliga spelare har meriter från landslag. 9 st spelare var med i årets VM. Förutom dessa finns lika många spelare som tillhör andra A-landslag (som inte kvalificerade sig till VM) och div. U23-landslag. Kort sagt: Detta är en match av högsta internationella klass.

Ca 300 ungdomsspelare och ledare från olika klubbar i Norr och Västerbotten kommer på besök + ca 150 spelare och ledare som är på utvecklingsläger i Piteå. Så det är upplagt för publikfest. Om ni bor nära och har möjlighet att ta er till arenan utan bil, så gör gärna det.

På arenan kommer ni kunna köpa biljetter till kommande Champions League-match mot Bröndby. Som vanligt finns även halva-potten lotter, supporterprylar, kiosker, matställen mm.

Piteå har haft möjlighet att ladda upp på hemmaplan denna vecka. Mycket fokus på återhämtning i början av veckan och bra intensitet på träningarna senaste dagarna. Laget kommer närmast från en oavgjord match borta mot Eskilstuna i söndags, där Piteå kunde få med sig en poäng i slutminuterna genom mål av Julia Karlernäs.

Serieledande Rosengård kommer närmast från en mållös tillställning borta mot Växjö i tisdags och leder nu OBOS Damallsvenskan bara 2 poäng före ett formstarkt Göteborg.

Tess Olofsson kommer att döma matchen och både vi och matchvärden Smurfit Kappa Piteå vill gärna ha ett riktigt bra drag på läktarna. Smurfit Kappa uppmanar även publiken att komma klädd i PIF-halsdukar, kepsar mm, om ni gör det så har ni chans att vinna signerade prylar.

Vi ses på söndag.

Tagga nu igång ordentligt och se till att skapa den härliga inramning som tjejerna förtjänar.

Varmt välkomna!

Odds hos Svenska Spel:

Piteå IF DFF – Rosengård       

1: 3,10                X: 4,05                2: 1,89

/Martin

Detta inlägg finns i sin helhet på Piteå IF (Dam) hemsida https://www.piteaif.se/rss/10196